Cumartesi, Ağustos 30, 2008

TAVUK IZGARA VE DEREOTLU PİLAV

Tavuk ızgarayı eşim çok sever.Dereotlu pilavda en iyi arkadaşımdan bana hatıra...ikiside birbirine çok yakışıyor,tavsiye ederim....






Tavuk ızgara;



  • kişi sayısına göre tavuk butu kasabınıza açtırtıyorsunuz veya hazır markaların ürünlerinden alabilirsiniz.
  • but başı 2 yemek kaşığı z.yağ
  • sevdiğiniz baharatlar..benim yakıştırdıklarım;kekik,karabiber,tuz,köri

yapılışı;
  1. butları önce baharatlandırın sonra yağlayıp ızgarada arkalı önlü pişirin.

DEREOTLU PİLAV;
Malzemeler;
· 2 Su bardağı yasemin pirinci
· 3 su bardağı et veya tavuk suyu
· 1 su bardağı ince doğranmış dereotu
· 3 yemek kaşığı tereyağ +3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
1. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıyoruz.
2. pirincimizi yıkayıp , süzüp yağımızda rengi şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz..
3. pirinçler şeffaflaşınca suyumuzu ilave edip,kaynamısını bekliyoruz.
4. kaynayınca altını kısıp dereotumuzuda ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyor ve suyu kalmayıncaya kadar pişiriyoruz.
5. hiç suyu kalmayınca tencereye doğru şöyle kulağımızı uzatıp çıtır,çıtır ses duyuyorsak eğer altını kapatıp kapağımızla tencere arasına mutfak peçetesi koyup tekrar dinlenmeye bırakıyoruz.
Not;
· Yasemin pirinci kokulu ve ince uzun bir pirinçtir.Bu sebebden ıslatmamıza gerek yok.ıslatıpda yapınca lapa lapa oluyor,tecrübeyle sabittir.
· Yasemin pirincini çok seviyorum pilava ayrı bir lezzet veriyor,basmatiden sonra en çok sevdiğim pilav çeşididir.

5 yorum:

  1. Tavuk ızgara tamam ama mümkünse benim pilav dereotsuz olsun:))
    Ellerine sağlık canım enfes görünüyor ikisi de...
    Sevgiler,hayırlı haftasonları..

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş canım bu akşam denicem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. PAPATYA PRENSES ISTEDIGIN GIBI SADE OLSUN CANIM PILAVIN:pp

    SEMA TESEKKURLER AFIYET OLSUN SIMDIDEN:)

    YanıtlaSil
  4. Malzemeler:

    1tabak makarna(daha önceden pişmiş ve artmış)
    1/2su bardağı kaşar peyniri
    3yumurta
    tuz,karabiber
    sıvıyağ

    Yapılışı: Makarnayı,peyniri ve yumurtaları karıştırın.Arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edin tekrar karıştırın ve sıvıyağ döktüğünüz tavada altlı üstü pişirin:)

    Bu mudur? Budur:)


    buyrun efenim:)

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık. Dereotlu pilav hiç yememiştim. Tavuk ızgaranda müthiş gözüküyor.
    Hayırlı Ramazanlar canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)