Çarşamba, Haziran 04, 2008

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI



Tuvalet eğitimimizin 3. günündeyiz. Emzik kullanma,biberon kullanma,anne sütünden ayırma konusunda hiç sorun yaşamayan ben bu konuda çok zorlanıyorum.İkimizde ağlıyoruz.Oğlum tuvaletimi yapmayacağım diye ben de sinirimden…çok zormuş çok…tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar…
Geçtiğimiz hafta sonu annemlerle gezdik eğlendik.Ben mutfağa girip anneme waffle ve en son deneyip beğendiğim tatlıdan yaptım.Anneme giderken de (artık favori tarifim olan) poğaça yapmıştım.Evde ki herkes çok beğendi.Özellikle waffle tekrar istek aldı.İnsanın annesi tarafından takdir edilmesi çok gurur verici.
Kış aylarındaki kadar rağbet görmese de çorba midemiz için çok yararlı. Yemekten önce mideyi temizliyor.Birde evde çocuğunuz varsa çorbasız öğün kaçınılmaz.

YEŞİL MERCİME ÇORBASI;

· 1 su bardağı haşlanmış mercimek
· 1 çay bardağı şehriye
· 1 adet soğan
· Nane,tuz,sumak
· Yarım çay bardağı limon suyu
· Et suyu veya 6 bardak normal su

Yapılışı;

· Soğanı oldukça ince doğrayıp sıvıyağda kavurun.
· Suyu ekleyip kaynatın ve haşlanmış mercimek ve şehriyeyi ekleyin.
· Şehriyeler piştiğinde limon suyunu ilave edin.
· Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve naneyi tuzunu ekleyin.arzu ederseniz sumakda ilave edebilirsiniz.

11 yorum:

  1. canımın içi ne zordur bilirim tuvalet eğitimi. ama altın kurallardan biri herzaman olduğu gibi SABIRRRR sakın sinirlendiğini belli etme ve tuvaleti bişekilde eğlenceli hale getir.biz kızımla masallar anlatırdık ve gelen tuvaleti kutlardık sevinerek. o da bu eğlenceleri görüp hevesle yapardı. sabır arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Canım çok meşakkatli bir iş.Zaten zamanı gelince kendiliğinden söylüyorlar.Doktor bize zorlamayın dedi.Halamız zorladı ve korktu.Tuvalet eğitimi 6 ay geri attı.Şimdi yeni yeni söylüyor.Sakın korkutma ve kızma.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık bu çokbayı çok severim ben eerişteli yapıyorum ama şehriyelisini ihiç denemedim, deneyeceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ayyy bende denedim birkaç gün. Oğlumu tuvalete otutturuyorum ama sıkılıp inmek istiyor. Hele lazımlık hiç bize uymadı. İstediği zaman kalkabildiği için,koltuk niyetine kullanıyor :) Bende 2 ay daha bekleyeceğim. Bezden de çok sıkıldı. Hiç bağlatmak istemiyor, birde sıcaklarda hak veriyorum yani :)Oğlun şu an ne kadar oldu canım. Erkek çocukları tuvalet eğitimini geç alırmış genelde. Yardımcı olamadım ama dertleştik :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım ziyaretine teşekkür ederim. Böylelikle seni ve blogunu tanımış öğrenmiş oldum v çok leziz şeyler yapmışsın çok beğendimm. Benimde 2 yaşını 2 ay geçmiş bir oğlum var bu aralar tuvalete oturtuyoruz ama tam bir disiplinle başlamadık alıştırma işine. eminimki sabır ve sevgi bu işi çözecektir. Ağlamaki o da ağlaması değilmi canımm.. Eninde sonunda söylecektir. Başarılar taktiklerini benimlede paylaşırsan sevinirim. Google ablada arama yaptım bak şu siteler çıktı gözatarsın. sevgiler..
    http://www.sagliklicocuk.com/sc01/crklr/file/sgkln/tuv_eg.asp
    http://www.cocukgelisim.com/wc.htm

    YanıtlaSil
  6. Benim yeğenim 3 yaşında ve kardeşim de 3. kez denedi ve olmadı. Hatta bu konuda bir çocuk gelişim uzmanından destek bile aldı. Biraz ara verip yaz sonu tekrar deneyecek. Benim yeğen apartmandaki diğer çocukları göstererek onlar söylemiyor ki ben niye söyleyeyim diyormuş. Sabır sabır , işiniz hiç kolay değil

    YanıtlaSil
  7. uy en sevdigim corbaaaaaaaaaaaaaaa ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
  8. ımmmm nefis görünüyor ellerine sağlık canımcım
    öptüm

    YanıtlaSil
  9. handecım cok tesekkurler canım..

    nıno sagol canım,

    nılay evet sabıra sabretmekte cok zor,

    aysecım tavsıyelerın ıcın cok sagol cnım,

    seda pes etmek yok bence devam,

    zerrın sagol canım...

    antepsı cok tesekkurler..uzuldum cok ya:(

    secıl sagol canım..
    herkese degerlı yorumları ıcın tesekkurler..

    YanıtlaSil
  10. Selam benim oğlum 2 ya 2 aylıkken öğrend ama aslında dahada erken öğrenebilirdi bile 3 yaş geç bence.1.5 yaşından itibaren lazımlığa oturttum sabah uyanınca vede öğlen uykularından sonra.Arada yemeklerden sonra da oturtmaya çalıştım.Lazımlıktan şarkı söylemeyi sayı saymayı öüğrendi hep.Sıkılmasın diye ben öyle yaptım.Ama bezli olupta öyle lazımlığa oturtmak olmuyordu.Kaçıyordu saklanıyordu bezime yapacam gitti diyordu ne yapıyorsun deyince kaka diyordu bazen yakalayınca.:)Bezini çıkarmaya korktum hep ben ortalık batacak diye.Ama çıkardım 1 haftada öğrendi 2 yaş iki aylıkken.Altı ıslanmayınca lazımlık veya klozete yapmıyorlar.Altı ıslandı bak bende şakadsn ıslak kalsın ee oldu filan bak gördünmü dedim çıkarmıyacam çiş oldu bak dedim çıkarr dedi sonraa da kötü büşü olduğunu anladı.1 defa da kaka(neyseki top gibi düştü pijamasından)(anneler böyle şeylere alışık olduğumuz için inşallah mideniz bulanmaz:P) Sonra alıştı.İlk önceleri gece bezleyip yatırdım kaçırır diye ama maşallah şimdi 3 yaş 4 aylık daha sadece 1 kere kaçırdı gece uyanır çişi gelirse kendisi saat filan kurmadım.

    YanıtlaSil
  11. merhabalar hatay sofrası tuvalet suracını cok net ve guzel anlatmıssınız..bızım ıcın artık gectı bunlar ama bu sayfaları okuyan kucuk cocuk annelerı ornek alabılırler..paylaşım ıcın sagol:)

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)