Çarşamba, Ocak 09, 2008

HAVUÇLU,FINDIKLI KEK


Portakal Ağacı arşiv’inden bir nefis tarif daha…Doğrusu bu kadar enfes olacağını tahmin etmemiştim.Üzerindeki krema, yabancı kaynaklı tariflerde olan kremalı kekler gibi ağır değil.Hafif, lezzetli ve misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bir ikram.Ben, fındık yerine bitirmek istediğim badem tozumu kullandım.Ama tadında pek fark hissetmedim.Siz muhakkak fındık veya ceviz (incecik çekip) kullanın,lezzetli olacağına inanıyorum.Üzerine fındık serpmedim ama serptiğim tarçın ve portakal kabuğu damakta hoş bir tat bıraktı.

Yine e-mail adresimde bir problem yaşıyorum.Yine yeni bir adres alacağım.Merak edenlere duyurulur:)

HAVUÇLU,FINDIKLI KEK

MALZEMELER;

1. KEK MALZEMELERİ;
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
2. KREMA MALZEMELERİ;
  • yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • yarım çorba kaşığı margarin
3. ÜZERİ İÇİN;
  • tarçın
  • yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
  • ince kesilmiş portakal kabuğu

KEKİN HAZIRLANMASI;
  • 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.
  • yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.
  • 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.(ben kare kek kalıbı kullandım) kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika roro pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.)
  • kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.
KREMANIN HAZIRLANMASI;
  • kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin.
  • ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım uyemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  • kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.
  • afiyet olsun.

30 yorum:

  1. Harikaa bir görüntüü..Tarçının kokusunu resmen duydum burnumda :)))
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canim,
    artik utaniyorum senin kapini bugün ikinciye caliyorum ama bu nefis kek icin birseyler yazmadan gecemedim, senin de ellerine saglik arkadasim.

    Afiyetler olsun sizlere, selamlar ve öpüyorum canim benim..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Kek süper görünüyor, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. salişim kek süper....şablon süpeer...

    ellerine sağlık hayatım.....

    herşey güzel....

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  5. Kek cok nefis gorunuyor, ellerinize saglik.
    Sevgiler,
    Nurgul

    YanıtlaSil
  6. harika bir goruntu
    tadini cok iyi biliyorum
    benim arsivimde de var buna benzer bir tarif
    afiyetleee

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık harika görünüyor acaba o portakal kabuğu rendelerindenkekin içinede katsak güzel olmazmı...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık salihacım çok güsel gözüküo hele üst e port kabuğu ve tarçın çok orjinal bi fikir valla bravo:)

    YanıtlaSil
  9. feyza canım gel bana ıkram edeyım sanada:)

    kevser nedemek ya...canım bınkere gel yeterkı gel:)

    betul sagol canım,

    adaş tesekkurler begenmene sevındım,

    bıranne,tesekkurler,

    yenı tadlar sagol,sonunda zıyaret ettım senı,

    zerrın olmazmı hemde harıka olur..

    aylın kıs sagol canımcım....

    YanıtlaSil
  10. Canım nihayet sayfana ulaşabildim.Bana ilk yorum bıraktıktan sonra ara ara deniyorum açılmıyordu.Güzel ,sıcacık bir bloğun var...
    Etkinliğe katılmakisterim,dediğin gibi şimdiden hazırlık yapmak gerekiyor yoksa son gün gelip çatıyor.
    Sevgilerimle
    Emel
    asevi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. Kek´in cok hos görünüyor, resmen gelinde beni yigin söylüyor :))

    ellerine ve yüregine saglik...

    selamlar aysel

    YanıtlaSil
  12. saliha çok güzel olmuş, ellerine sağlık

    sobe oyununa seni de davet ettim. sorular blogumda

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. GERÇEKTENDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR PASTA TADINDADIR SANIRIM NEFİS..ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  14. tarifinizi denedim ve çok sevdik...ellerınıze saglık...
    guzel tarıflerınızı beklıyoruz..

    habibe...

    YanıtlaSil
  15. ellerinize saglık salıha hanım...pastanızı begendım ve yarın misafirlerime deneyecegım...sevgıbeşoglu

    YanıtlaSil
  16. ah be arkadaşım o kadar güzel anlatmışınki bloguma yaptığın yorumda tabi kolay ama çocuk eteğini tutup ız mız yine Allah eksikliklerini göstermesinde yeni hicri yılbaşın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  17. merhaba,Kek çok lezzetli görünüyor.Ellerinize Sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. emel,beklıyorum canım:)bendede bazı arkadaslaragırerken oyle oluyor yorum bırakamıyorum malesef:)

    sema ıns..cevaplarım..

    aysel,tesekkurler canım..sagol,

    sofra özlemi evet hem kek hem pastamsı:)

    habıbe hanım,afıyet olsun..tesekkurler...

    sevgı hanım yorumlarınızı beklıyorum,ıns.guzel olur...

    melek,bırseyı tecrube etmeden konusmak cok kolaydır :((


    ılkerın mutfagı ve tugba tesekkurler hosgeldınız:)

    herkese sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  19. HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık cnm.bende sık yapıyorum.hafif ve lezzetli.

    YanıtlaSil
  21. pasat güzelde ,yaziciya yazdirken cok fazla boya gidiyor arka plan yesil oldug icin . Resimler güzel cikmiyor canli cikmiyor ,yazilarda öyle . Degistirseniz arka plani yaziciya yazdirinca daha canli ve net cik´sa yazilar dosyaya koyucam tarifi . Yaziciya yazdirdim tarifi hic memnun kaklmadim yirtttim atim ,net cikmamis !!!!!

    YanıtlaSil
  22. annem benden havuçlu kek istiyor sürekli,çok güzel anlatmıssın cnm.bunu deneyeceğim.slmlar.

    YanıtlaSil
  23. zuzum sagol,
    semra afıyet olsun tesekkurler,
    isimsiz;arkaplan rengı malesef degısmıyor:( sız sadece yazıları world belgesıne kopyalayıp tekrar yazıcıdan cıkarabılırsınız.ben bu sekılde yapıyorum..
    suheyla afıyet seker olsun:)tesekkurler canım...

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,


    Nefis bir görüntü,ellerine sağlık.Uzun zamandır ihmal ettim havuçlu kek yapmayı,en kısa zamanda deneyeceğim.


    sevgiler....

    YanıtlaSil
  25. Salihacığım ellerine sağlık müthiş lezzetli görünüyor..:))

    YanıtlaSil
  26. Çok nefisssssssss bir görüntü var burada Saliha'cığım..Kekin bana çok hitap ediyor canım,ilk fırsatta deneyeceğim..Ellerine sağlık..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  27. çok güzel görünüyor
    mutlaka denemek için yazdım kenarın başına
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. bengisu ınsan klasık tatları özuyor:)

    ulvıye sagol canım:)

    gul tesekkurler canım,kremalı seversın sen:)

    yesım sagol canım:)

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben fusun onerdıgınız sekılde kekımı yaptım ve ınanılmaz guzel olduu nısanlıma tattırmak ıcın sabırsızlanıyorumm cok tesekkurler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)