Cumartesi, Aralık 08, 2007

PRATİK ÇITIR BÖREK


Sabah 10 ile 10.30 civarı kalktınız, sakin sakin (yani yavaş ve tembelce),kahvaltı hazırlıyorsunuz.Ev ise amiyane bir tabirle,almış başını gidiyor(genelde gece yatmadan toparlarım ama toplanmazsa oluşan durum bu:)),evladınızın sabah sabah huysuzluğu üzerinde …vs vs….bir telefon ve öğlene misafir geliyor ve ilk gelişi…ne yaparsınız?benim gibi ne yapacağını bilemez bir şekilde donup kalır mısınız? yoksa hamaratlığınızı mı konuşturursunuz….hem evi topla, hem oğlumun altını al,giydir ,huysuzluğu üzerinde ya gönlünü al;yoksa iş yaptırmıyor ve ek olarak kemiriyor!!..eeeee….ne ikram edeceğim?


Buzdolabımı incelerken gözüme Nutella kavanozu, labne peynir ilişti, buzluğumda da evvelden hazırlayıp, acil zamanlarda kullanmak üzere kaldırdığım, hamburger köftelerim var.Yanı başındaki milföy hamurları da bana göz kırpıyor hemen kafamda bir menü oluştu.


Çay ikramlarımı hazırlayıp,misafirlerimi ağırladım.Hiçbir zaman;’’ yaptıklarım harika oluyor’’ diye bir iddiam yok.Çünkü damak tatları çeşitlilik gösteriyor ama elimden geldiğince misafirlerimi memnun etmeye çalıştım.Umarımda başarılı olmuşumdur.Gelelim tariflere…


PRATİK ÇITIR BÖREK;


MALZEMELER;


· 1 paket milföy hamuru
· 10 adet hazır hamburger köftesi ;ben kendi köftemi kendim hazırlamıştım hazır da olur,
· 1 yemek kaşığı pekmez+1 yemek kaşığı su ;hem lezzet hemde güzel bir aroma katıyor,ayrıca iyi kızartıyor.


YAPILIŞI;


1. 1 pakette 20 adet milföy oluyor biz 10 adet milföy hamurumuzu tepsimize diziyoruz.eğer dondurucudan çıkarmış isek tepside açılmalarını bekliyoruz.
2. Eğer evde yapmak istersek,her zaman yaptığımız köfte harcımızı hazırlayıp bir tepside merdane ile açıp inceltiyoruz ve yuvarlak kalıplarla kesip buzluk poşetlerine koyuyoruz. İçine bol baharat ve yumurta olması şart isterseniz tarifini ve yapılışını ayrı bir zamanda yazarım.
3. Köfteleri hamurların üzerine diziyoruz.kalan hamurları da üzerlerine kapatıyoruz ve bıcakla artı yapıp uçlarını dışarı doğru kıvırıyoruz.
4. Pekmez ve suyumuzu çırpıp fırça ile hamurlarımıza sürüyoruz ve ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz..
5. Hamurumuz çıtır çıtır çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. bu pratik boregin seklinde mayali hamurlar hazirlaniyor burda icinede peynir domates biber konuyor yuani ortasina ama nefis biisi seninkide ole gorunuyor yicem simdi sabah sabah ellerine saglikcanim

    YanıtlaSil
  2. canım benim ellerine sağlık nefis olmuştur benim becerikli arkadaşım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ama bunun adı hamaratlıktan başka bişi değil Saliham :)))

    Ellerine sağlık. hepsi birbirinden güzel görünüyor.

    Ama ben nutellalı labneli pastayı çok merak ettim. tarif gelecek değil mi...

    Sıcacık sevgiler hayatım
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  4. haha al işte benim hayatta aklıma gelmez al milföyü koy köfteyi böle şekil ver:) ben genelde içine böyle zamanlarda ya sosis tıkarım yada kaşar :)tıkarım diyorum hani acele ya o bakımdan:)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, görüntüsü çok güzel olmuş, eminim tadı da öyledir.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)