Cumartesi, Ekim 20, 2007

^^STREET WALK^^__^^SOKAKTA YÜRÜYÜŞ^^


Hayatta seçici olmak, yaşam kalitesini arttırıyor diye düşünüyorum.Elimden geldiği sürece seçici davranmaya çalışıyorum.Evim,mutfağım,yemeklerim,gezdiğim yerler,aldığım eşyalar ve’’televizyon’’..Allah’a şükür ne dizi koliğim nede kadın programları bağımlısı….Ömrüm bu tür ne olduğu belirsiz şeyleri izleyerek geçirecek kadar kıymetsiz değil. Tabii ki televizyon izliyorum; gündüz bazı kanallarda çok güzel genel kültür programları var,evde olanlara tavsiye ederim.İzlediğim diziler 2 veya 3 tane var-yok.Zaten artık dizilerinde cılkı çıktı.







Önce aşiret dizilerinin konuları tüketildi,mafya dizilerinde tabancalar havalarda uçuştu sonra aile dizilerinin..bu sıralarda reklamlardan gördüğüm kadarıyla;çocukluğumda kitaplarını okumaktan zevk aldığım, Türk edebiyatımızın ölümsüz yazarlarının enfes romanlarını,kendi senaryolarıyla kirletiyorlar(ilk 20 bölüm kitaptan sonra reyting nasıl arzu ederse)..hiç hoşuma gitmiyor ama elden bir şey gelmiyor.Aslında gelir.nemi gelir izlememek.Kitaplarını okurken kafamda canlandırdığım hayallerini bu şekilde silmek istemiyorum ben.Bu yüzden izlemiyorum.Zaten izlediklerimin çoğu yabancı.







Her ay sırf gitmek olsun diye sinema’ya-tiyatro’ya gitmem. Kaliteli, alışılmadık,cılkı çıkmamış bir konusu varsa izlerim.Bayramda aile ziyaretlerimizden sonra kendimizi dışarı attık.Ne yapalım diye düşünürken ‘’sinema’ya gitmeye’’ karar verdik.Birçok yer gezdik ama nerdeyse film yok.Her sinemada 2 veya 3 film..Tam en son sinemadan burun kıvırarak ayrılacaktık ki,ben bilet veren hanımın ‘’psikolojik bir dram’’ dediğini duydum ve tamam dedim çünkü bu tür film seyretmemiştim,denemekten bir şey çıkmaz diye girdik salona..



Çok güzel bir filmdi.Ben fikir edinmeniz açısından link vereceğim ama bu linkte yazılanlara ve bu linkde yazılanlara aldanmayın.O kadar güzel açılardan işlenmiş ki tanıtım yazısı zayıf kalıyor. Erica Bain (Jodie Foster) yine harika bir oyunculuk sergilemiş. Terrence Howard (Mercer) oyunculuğu da tadına tad katmış filmin.Bir insanın hayatının ve karakterinin ‘kesinlikle yapmam’ dediği şeylerde bile nasıl değişeceğini çok güzel ifade etmiş ve final sahneside beklemediğimiz bir şekilde oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.Tabiki afiş resminede bayıldım.
HANİMİŞ;Bence filmin ismi;''Street Walk'' olmalıydı...

4 yorum:

  1. Bende ne zamandır sinemaya gidemiyorum en son ratatue ys gitmiştim yeni çıkçıktığında eşim hiç gitmek istememişti felan:)zaten şimdiye kadar gittiğim yabancı filmlerin %70-80 ini beğendim tavsiyeni aldım kulağıma küpe die taktım saol canım:)

    YanıtlaSil
  2. Niyet ettim ya ruhum kaldırır mı emin olamadım. Kısmet, bir gün inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Bence ismi gayet iyi be abla..İçimdeki yabancı..İnsan bazen yaptıklarına inanamayıp içimdeki yabancı mı bu demiyor mu??

    Bence de mükemmeldi iyiki de gitmişizz

    YanıtlaSil
  4. Sitenizi çok beğendim; samimi ve özgün... Ama bu vesile ile size bir film de önermek isterim beğenirsiniz diye düşünüyorum. İsmi babel, linki de burada http://www.intersinema.com/babel-filmi/

    Pişman olmazsınız. Güzel tariflerinizi merakla izleyeceğim.

    Sevgilerimle

    A. Cem İlhan

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)