Perşembe, Ekim 25, 2007

KİM BU CENNET VATAN UĞRUNA OLMAZ Kİ FEDA?,ŞÜHEDA FIŞKIRACAK TOPRAĞI SIKSAN, ŞÜHEDA!






Son birkaç gündür öyle üzgünüm ki……içim ağrıyor..benimde bir oğlum var…umutlarım var…sevinçlerim..hayır ve şer Yüce Allah’tandır! Bu muhakkak…ama kalbimizin hüzünlenmemesi elde değil….Yalnız,kabul edemediğim bir şey daha var.Dilimin döndüğünce yazmaya çalışacağım.
Bu öfkemiz,paniğimiz olurda ayağımıza dolanır.Tarih tekerrürden ibarettir.Bu sebeble önümüze bakarken,geçmişten de ders almalıyız.Öyle lafla değil,gerçekten.




Osmanlı, toprakları üzerinde yaşayan farklı din, dil, kültür ve milletlere mensup olanları adalet, barış, refah, dayanışma, refah içinde yönetmeyi başardı. O tarihlerde aynı din ve kültüre sahip Avrupalılar birbirini yiyordu. Savaşsız gün ve yıl yok gibiydi. Ancak ne zaman kendi milli ve manevi değerlerini terk edip, batıyı taklit etmeye başladı o noktada tepetakla yuvarlandı. Uçurumdaki bu yuvarlanış hala devam etmektedir.Osmanlı bile miras edindikleri ecdadlarını örnek aldılar..Kimleri Asr-ı Saadeti…


Sevgili Devletşah’ın da dediği gibi gözlerine soka soka geliyoruz mu demişler?Bakın ‘’Osmanlı’yı’’ düşman bilen batılı yazar ve düşünürler bile ne demişler:
^^ Dünyanın en hür ülkesi Osmanlı ülkesidir. Mukaddesata çatmadıkça, devlete isyan etmedikçe insan orada meşru olan her şeyi yapar. Tek kelimeyle, belki de insanlığın özlediği gerçek demokrasi son defa Devlet-i Aliye’de gerçekleşmiştir.” ^^
PANAIT ISTRATI (Mağaradakiler, Sayfa 273



Batı dünyası kendine yüzyıllarca şunları soruyor;
Osmanlı devleti nasıl olup da gelmiş geçmiş bütün medeniyetler (Mısır-Fenike-Mezopotamya-İslam-Pers-Bizans-Eski Yunan-Girit, Roma,Orta Asya, Kafkasya, Balkan) coğrafyasına hakim olmayı başardı?

Osmanlı medeniyetinin çeşitli kültür, din, mezhep ve milletlerle barış içinde asırlarca yaşamasının hikmeti nedir?

Müslüman Türkler dünya tarihini şekillendiren bu kurucu iradeyi nereden aldı?

Osmanlı’nın vârisi olan Türkler, bu kurucu iradeyi, dünyaya adalet ve huzur getirmek, İslamiyeti en güzel halleriyle yayma hasletlerini halen genlerinde taşıyorlar mı?

Bir kere Osmanlı coğrafyasında Türkiye’nin güçlenmesini asla istemiyorlar.Müslüman Türkler, bu kurucu iradeyi yeniden fiiliyata geçirecek bir manevi kabiliyet geliştirirlerse, Batı’nın ve Çin’in başını çektiği dünya düzeni ile küreselleşmenin ardına sığınan G-7’nin sömürü çabaları büyük darbe alır.


Bu yüzden Osmanlı’nın üzerinde oynadıkları oyunları,Türkiye üzerinde de oynuyorlar..Bu oyunlar neler?Ülkeyi içten çökertmek..kaos başlatmak..bu nasıl olur?evvela milli ve manevi değerleri zedelemek ve yok etmekle..neydi bizim milli değerlerimiz?’’Osmanlı’yı’’ yücelten değerler nelerdi?;Efendim hepsi aşağıdaki maddelerde……



^^Söğüt kasabasının Domaniç yaylasında 444 çadırdan üç kıtaya hakim olan, Türk İslam Dünyası’nı birleştiren, 32 milyon kilometrekareye yayılan ve 180 milyon (o devirde) nüfusa sahip Osmanlı Devleti’nin başarısı şu sebeblere dayanır:^

1- Her şeyi Rıza-i İlahi için yapması.

2- Âlemlere rahmet olarak gönderilen güzeller güzeli, şan ve şerefi çok yüce, sevgili ve şerefli Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i (Sallallahü aleyhi ve sellem) ve sevdiklerini çok sevmesi ve örnek alması.

3- İslam ahlâkı ile ziynetlenmesi.

4- Büyük düşünmesi ve ideal sahibi olması (Kızıl Elma).

5- İlme değer vermesi (her ev okuldu).6- Adaletin önünde Osmanlı Sultanı ile Sirkeci’deki hammal eşitti.

7- Sağlam aile yapısı.

8- Karşılıklı dayanışma, vakıf ve şahıslar yoluyla yardımlaşma ve kanaat duygusu.

9- Sultana, devlet büyüklerine, ordu ve din mensuplarına saygı ve itaat.

10- Kadın ve kızların iffet, ismet, ihlas, sadakat, sabır, edeb, namus timsali olması.

Cemiyetleri yükselten kadındır. Osmanlı devrinde hanımlar, İslam’ın emirlerini vecd halinde âdeta kendinden geçercesine yaşıyordu.

Çocuğunu İslam terbiyesi ile yetiştiriyordu. Erkeğine her konuda destek oluyordu. İlahi aşkla bir nevi meczubeydi. Kadın ve erkeğin en büyük arzusu şehit olmaktı.


Ancak yukarıda saydığımız güzel hasletler yok olunca ve İngiliz hilesiyle Osmanlı aydını din bilgisinden halk da fen bilgisinden uzaklaştırılınca Osmanlının çöküş süreci başlamış oldu.
İşte! ^^tarih tekerrürden ibarettir^^ dedik ya…yine aynı oyunlar oynanıyor….milli ve manevi değerlerimizi yok ettikleri yetmiyormuş gibi evlatlarımızı da ellerimizden alıyorlar…Canlarımız feda olsun..yeter ki yüreğimizdeki ‘’iman’’ ve ‘’inanç’’ hiç azalmasın…her şeyin üstesinden geliriz…evlatlarımızı ölüme mi yollayacağız? diyorlar…gerekirse evet..


BU ‘’VATAN’’, UĞRUNDA ÖLEN VARSA ’’VATAN’’DIR…BİZİ YIKMAYACAK TEK ŞEY BU DÜSTURDUR.Allah vatanımızı , evlatlarımız şer odaklarından muhafaza buyursun..



Aşağıdaki linklerden alıntı yapılmıştır;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)