Pazartesi, Nisan 02, 2007

PİRİNÇUNLU,NİŞASTALI KURABİYELERİM VE KANDİL SİMİTİ



Bu şirin şeyler Kuzuluk’a tatile giden kayınvalidem ve kayınpederimin; hafta sonu için yanına giderken götürdüğüm ikramlıklarım..tariflerden biri canım arkadaşım Nazife'ye Pirinçunlu,nişastalı kurabıye;biz bu kurabiyeyi çok sevdik,hem çok hafif hem çok lezzetli.oğlum okadar çok yediki elinden zor kurtardım geri kalanları…pembelim bunu bizimle paylaştığın için sağol arkadaşım....diğeri is Oktay ustanın kandil simidi oda çok lezizdi ustam teşekkürler….
Ayrıca kuzulukda çok nefis resimler çektim..Benim ilk gidişim kuzuluğa…Çok düzenli ve çok şirin bir yer,havası harıka ki şu mevsim geçişinde olmamıza rağmen miss gibi havası vardı.. Çektiğim resimleride yayınlıyacağım eminim sizde bayılcaksınız..geçelim tariflere..


PİRİNÇUNLU, NİŞASTALI KURABIYE

Malzemeler :



150 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri


  • 1 su bardağı pirinç unu


  • 1 poşet kabartma tozu


  • Aldığı kadar mısır nişastası

  • Yapılışı :



    1. Hamur yoğurma kabına, margarini, sıvı yağı ve pudra şekerini koyup krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pirinç unu, kabartma tozu ve ele yapışmayacak şekilde nişasta ekleyerek hamuru yoğurun. (Hamurun kıvamı çok yumuşak pul pul dökülen bir hamur oluyor.)
    2. Hamurdan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. (Kurabiye piştikten sonra çok yumuşak oluyor, fakat bir süre sonra sertleşiyor.)


    afiyet olsun....

    1 yorum:

    1. birbirinden güzel kurabiye tariflerin arasında ordan oraya gezindim :) harika..ellerine sağlık.

      Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

      YanıtlaSil

    hoşgeldiniz:)