Salı, Nisan 03, 2007

Kandil Simidi


Malzemeler:

· 1 çay b. Yoğurt
· 100 gr margarin
· 2 yumurta sarısı
· 1 p. kabartma tozu
· 2 çorba k. sirke
· 1.5 çorba k. toz şeker
· 1 tatlı k. tuz
· 1 cay bardağı zeytinyağı
· 2 tatlı k. Mahlep
· aldığı kadar un




üzerine:

· 1 yumurta akı
· Susam




Yapılışı:


  • Karıştırma kasesinin içine yumurta sarılarını, yoğurdu, tuzu,şekeri, zeytinyağını, oda ısısındaki margarini, mahlebi,sirkeyi yani tüm malzemeyi koyun.
  • Alabildiği kadar un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan parçalar koparıp minik simitler yapın.
  • Yumurta akına biraz su ilave ederek çoğaltabilirsiniz.
  • Yumurta akına batırdıktan sonra çörek otuna, susama, haşhaşa
    batırıp 190 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)