Malzemeler:
· 1 çay b. Yoğurt
· 100 gr margarin
· 2 yumurta sarısı
· 1 p. kabartma tozu
· 2 çorba k. sirke
· 1.5 çorba k. toz şeker
· 1 tatlı k. tuz
· 1 cay bardağı zeytinyağı
· 2 tatlı k. Mahlep
· aldığı kadar un
üzerine:
· 1 yumurta akı
· Susam
Yapılışı:
· 1 çay b. Yoğurt
· 100 gr margarin
· 2 yumurta sarısı
· 1 p. kabartma tozu
· 2 çorba k. sirke
· 1.5 çorba k. toz şeker
· 1 tatlı k. tuz
· 1 cay bardağı zeytinyağı
· 2 tatlı k. Mahlep
· aldığı kadar un
üzerine:
· 1 yumurta akı
· Susam
Yapılışı:
- Karıştırma kasesinin içine yumurta sarılarını, yoğurdu, tuzu,şekeri, zeytinyağını, oda ısısındaki margarini, mahlebi,sirkeyi yani tüm malzemeyi koyun.
- Alabildiği kadar un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Hamurdan parçalar koparıp minik simitler yapın.
- Yumurta akına biraz su ilave ederek çoğaltabilirsiniz.
- Yumurta akına batırdıktan sonra çörek otuna, susama, haşhaşa
batırıp 190 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)