Hayat insana öyle şeyler öğretiyorki…başınıza gelen bir şeyin yükünü kaldıramamaktan yakınırken,üzerine gelen başka bir şey neredeyse diğerini aratıyor ve insana şükür etmeyi öğretiyor…
Rahatsızlıklarımla uğraşırken şimdide diş ağrılarım başladı.Nasıl feci bir ağrı anlatamam.’’adamın biri hastaneye gitmiş kıvranıyormuş,kurşun yarasımı demişler;ondanda beter diş ağrısı bu dr. bey demiş…
Ama hem kıvranıp hemde bu tarifi eklicem dedim kendı kendime;çünkü çok sevdiğim bir ablamdan aldım tarifi ve harükulade oldu.Tarif bile verdım isteyenlere …
Sedef ablam okadar samimi ve yardımsever,paylaşmayı seven bir insanki;ne biliyorsa bizimle paylaşır….tavsiyelerde bulunur…elimde okadar çok tarifi varki sürekli yaptığım…milföyü elde açarak yapılan börekden tutunda (tarifini yakın zamanda eklicem) hem tatlı hem tuzlu kurabiyelerine vs….vs…. burada saymakla bitmez.Enson vişneli mekik tarifini aldım en yakın zamanda deneyip ekliyeceği bloğuma….
Bu arada;Sedef ablacım,pastam sana göz kıpıp,gülümsüyor…
Çoooookkk teşekkürler!
Malzemeler;
1. 2 yumurta
2. 1 çay bardağı yoğurt
3. 125 gr sana yağ (eritilecek)
4. 3 çay bardağı un
5. Yarım çay kaşığı karbonat (biraz limonsuyunun içinde korbonatı erit)
İç Kreması;
1. yarım kilo süt
2. 3 çay bardağı şeker
3. 3 yemek kaşığı un
4. 1 yumurta sarısı
5. vanilya
6. 125 gr margarin
Yapılışı;
Kek hamurumuz için, yumurtayla şerkeri az çırptıktan sonra diğer malzemelerimizi ekleyip karışımımızı, yağlanmış 20 cm’ lik kalıba döküyoruz.
5-10 dk evvelden 170 derecede ısıtığımız fırınımızda üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Kremamızıda muhalebi gibi pişirip,soğutuyoruz.Daha sonra 125 gr minik minik böldüğümüz margarini,muhallebiyi mikserimizle çırparken içine atıyoruz.buradaki püf noktası;muhallebimizle margarinimizi cok güzel çırpmalıyızki kıvamı tutsun.Dolabda dinlendiriyoruz.
Pastamız soğuduktan sonra ikiye bölüp buzdolabında soğuttuğumuz kremamızı içine sürüp kapatıp (ben içine azıcık meyva şekerlemelerimden ekledim)birazdaha dolabda dinlendiriyoruz.
En son işlemimizde pastamızın üzerine bol bol pudra şekeri dökmek.tabii istenildiği şekilde süslenilebilir.
Afiyet olsun.
Rahatsızlıklarımla uğraşırken şimdide diş ağrılarım başladı.Nasıl feci bir ağrı anlatamam.’’adamın biri hastaneye gitmiş kıvranıyormuş,kurşun yarasımı demişler;ondanda beter diş ağrısı bu dr. bey demiş…
Ama hem kıvranıp hemde bu tarifi eklicem dedim kendı kendime;çünkü çok sevdiğim bir ablamdan aldım tarifi ve harükulade oldu.Tarif bile verdım isteyenlere …
Sedef ablam okadar samimi ve yardımsever,paylaşmayı seven bir insanki;ne biliyorsa bizimle paylaşır….tavsiyelerde bulunur…elimde okadar çok tarifi varki sürekli yaptığım…milföyü elde açarak yapılan börekden tutunda (tarifini yakın zamanda eklicem) hem tatlı hem tuzlu kurabiyelerine vs….vs…. burada saymakla bitmez.Enson vişneli mekik tarifini aldım en yakın zamanda deneyip ekliyeceği bloğuma….
Bu arada;Sedef ablacım,pastam sana göz kıpıp,gülümsüyor…
Çoooookkk teşekkürler!
Malzemeler;
1. 2 yumurta
2. 1 çay bardağı yoğurt
3. 125 gr sana yağ (eritilecek)
4. 3 çay bardağı un
5. Yarım çay kaşığı karbonat (biraz limonsuyunun içinde korbonatı erit)
İç Kreması;
1. yarım kilo süt
2. 3 çay bardağı şeker
3. 3 yemek kaşığı un
4. 1 yumurta sarısı
5. vanilya
6. 125 gr margarin
Yapılışı;
Kek hamurumuz için, yumurtayla şerkeri az çırptıktan sonra diğer malzemelerimizi ekleyip karışımımızı, yağlanmış 20 cm’ lik kalıba döküyoruz.
5-10 dk evvelden 170 derecede ısıtığımız fırınımızda üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Kremamızıda muhalebi gibi pişirip,soğutuyoruz.Daha sonra 125 gr minik minik böldüğümüz margarini,muhallebiyi mikserimizle çırparken içine atıyoruz.buradaki püf noktası;muhallebimizle margarinimizi cok güzel çırpmalıyızki kıvamı tutsun.Dolabda dinlendiriyoruz.
Pastamız soğuduktan sonra ikiye bölüp buzdolabında soğuttuğumuz kremamızı içine sürüp kapatıp (ben içine azıcık meyva şekerlemelerimden ekledim)birazdaha dolabda dinlendiriyoruz.
En son işlemimizde pastamızın üzerine bol bol pudra şekeri dökmek.tabii istenildiği şekilde süslenilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)