Cuma, Temmuz 20, 2007

PEYNİRLİ KATLAMA




Kayınvalidemle bahçemizde keyif yapmaya kara verdik ve elimizdeki yemek dergilerini gözden geçirmeye başladık.Birkaç tarifi gözümüze kestirip;olurmu,olmazmı? Şunu koymasak veya şu malzememiz yok ne koysak istişarelerimizden sonra elimizde bayağı bir tarif birikti.Birkaç tanesini aynı gün denedik afiyetle yedik.Diğerlerinide ertesi günlerde yaptık.

Tabiiki içlerinden beğendiklerimizde oldu,hoşumuza gitmeyenlerde…hatta tarifi birebir uygulamamıza rağmen tutmayanlarda olmadı değil yani.Bazıları heralde tarifleri uyduruyor yada basım hatası…

Birde gözüme birşey ilişti elinde sofra dergisi olupta okuyanlar aynı zamanda bloglarıda takip edenler belki anlamışlardır bazı tarifler (isim vermicem) portakal ağacından ve diğer bikaç blogdan alınma.Nerden mi anladım? malzeme listesi,anlatım ve sunum şekli ki hernekadar resimleri kendileri çekmiş olsalarda tıpatıp aynı bukadarda olmaz yani..sofra dergisine hiç yakıştıramadım.Sofra dergisinin yazarları biraz daha dikkat etmeli bence..

Şimdi beğendiklerimizle başlayalım tariflerimize;


Malzemeler;tarif sofra dergisinin haziran 2007 sayısından…
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gr. Eritilmiş margarin (ben tereyağ kullandım)
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (siz yinede kontrollü dökün)

İçi için;

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzerine;

Çörek otu

Yapılışı;





  • yumurtanın akını ve sarısını ayırın.
  • derin bir kasede yoğurt,eritilmiş tereyağ ve yumurta akını karıştırın.
  • üzerine elediğiniz unu,k.tozunu ele yapışmıcak bir hamur elde edene kadar yoğrun.
  • hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 1 parmak kalınlığında açın.
    daha sonra 9x9 cm.lik kareler kesin
    karelere rendelediğiniz peyniri bölüştürün.
    hamur bitene kadar üstteki işlemleri tekrarlayın.
    hazırladığınız börekleri üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp,170 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)