Sıcaktan uyku tutmadı bende yazmı ekleyeyim dedim.Çok hafif bir yemek tavsiye ederim.Ana yemek yanında sunabilirsiniz ama muhakkak körili pilavla ikram edin lezzetine lezzet ekleniyor.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler;
- 1 kilo kuşbaşı tavuk eti (tavuğun butundan)
- Yarım kilo taze patates
- Yarım kilo taza bezelye
- 1 adet buyuk soğan
- 1 yemek kaşığı domates +1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 lt tavuk suyu
Yapılışı;
- kasabınıza tavuğun but yerlerinden kuşbaşı yaptırtın.çok lezzetli oluyor.
- taze patatesi soyulabildiği kadar soyun,kuşbaşı doğrayın
- taze bezelyeleri ayıklayıp yıkayın.
- soğanı kızmış yağda karamelize olana kadar kavurun.
- salçaları ekleyin ve kavurun.
- tavuk etini ilave edin ve 5-10 dk. kavurun.
- bezelyeleri ekleyin 5 dk daha kavurun.
- pataesleride ilave edip , tavuk suyunu koyun.
- önce harlı ateşte su kaynayana kadar ,kaynayıncada kısık ateşte 30 dk.pişirin.
- isterseniz içine bezelyeleri koyduğunuz aşamada 1 çay kaşığı köri ekleyin.
- ya da körili pilavla servis yapın.
Afiyet olsun .
ben yeni evliyim çok kolay geldi bunu yapmak. denedım yemegınızı çok begendim köriyi ekledim dahada süper oldu teşekkürler
YanıtlaSil