Pazar, Temmuz 29, 2007

TAZE PATATESLİ,TAZE BEZELYELİ TAVUK…


Sıcaktan uyku tutmadı bende yazmı ekleyeyim dedim.Çok hafif bir yemek tavsiye ederim.Ana yemek yanında sunabilirsiniz ama muhakkak körili pilavla ikram edin lezzetine lezzet ekleniyor.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
  • 1 kilo kuşbaşı tavuk eti (tavuğun butundan)
  • Yarım kilo taze patates
  • Yarım kilo taza bezelye
  • 1 adet buyuk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates +1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 lt tavuk suyu

    Yapılışı;

  • kasabınıza tavuğun but yerlerinden kuşbaşı yaptırtın.çok lezzetli oluyor.
  • taze patatesi soyulabildiği kadar soyun,kuşbaşı doğrayın
  • taze bezelyeleri ayıklayıp yıkayın.
  • soğanı kızmış yağda karamelize olana kadar kavurun.
  • salçaları ekleyin ve kavurun.
  • tavuk etini ilave edin ve 5-10 dk. kavurun.
  • bezelyeleri ekleyin 5 dk daha kavurun.
  • pataesleride ilave edip , tavuk suyunu koyun.
  • önce harlı ateşte su kaynayana kadar ,kaynayıncada kısık ateşte 30 dk.pişirin.
  • isterseniz içine bezelyeleri koyduğunuz aşamada 1 çay kaşığı köri ekleyin.
  • ya da körili pilavla servis yapın.

    Afiyet olsun .

1 yorum:

  1. ben yeni evliyim çok kolay geldi bunu yapmak. denedım yemegınızı çok begendim köriyi ekledim dahada süper oldu teşekkürler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)