Çarşamba, Mayıs 02, 2007

TEKİRDAĞ KÖFTESİ ve DEREOTLU PİLAV





Arkadaşım Aylin;’’Patlıcanlı yemeğini değiştir,hamurişiyle doldu sayfan köfte yemeğini yayınla bence’’diye bana sitem edince bu enfes köfteyi yayınlamaya karar verdim.İsmi gibi gerçektende Tekirdağ köftesi.

Yanınada çok sevdiğim dereotlu pilavımı yaptım.Pilav tarifimide daha sonra yayınlayacağım.

Eşim hazır Tekirdağ köftelerinden aldım sandı.Bu kadar becerikli arkadaşım varken hazırlara ne gerek varki…..deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…….

MALZEMELER:




1.aşama;



· 1 kg kiyma
· 75 gr ekmek ici
· 1 adet kucuk sogan
· yarim yemek kasigi kimyon
· yarim yemek kasigi tuz
· 1 kucuk dis sarmisak


Malzemeler iyice karistirilir (evde kiyma makinesi var ise )karistirilip bir kez daha makineden gecirilir.Ben evdeki kıyma makinesıyla yaptım çok güzel sonuç aldım




2.aşama;




· 1 cay kasigi karbonat
· 1 cay kasigi karabiber
· 1 cay kasigi toz kirmizi biber
· 1 cay kasigi pul biber
ilave edilir ve tekrar yogurulur. 3.aşama;
· 1 yumurta
· 1 corba kasigi 0 numara irmik




ilave edilir ve tekrar yogurulur.Üzeri kapatilip bir gece buzdolabinda dinlendirilir.
Ertesi gün şekil verilerek yağsiz tavada ya da mangalda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)