Perşembe, Mayıs 10, 2007

SOYA KIYMALI BİBER DOLMASI


Son birkaç gündür meşguliyetlerimden dolayı tarif ekleyemedim.Misafir kabul ettim,misafirliklere gittim,yeni kurslara başladım vs.vs.
Bol muhabbetli,neşe dolu , yeni deneyimler,yeni tarifler öğrendiğim günlerim oldu diyebilirim.Dolayısıyla elimde yine eklenecek bir sürü yemek tarifi ve menüler + çok güzel paylaşımlarım var.

Bazı zamanlar oğlumla ilgilendiğimden (ki;bazı zamanlar değil neredeyse 24 saatimin tamamı),bazı zamanlar ise vakit darlığından yemek resimlerimin kalitesi birbirlerinin aynı olamıyor.Mesela bu resmi oğlum uyurken rahatça ve mekanı,ışığı ayarlayarak çektim ve sonuç mükemmel oldu.

Bu lezzetli yemeği son birkaç aydır çok beğenerek yapıyorum.Son zamanlarda soya eti,sağlıklı ve doğru beslenmek adına değişik bir tad.Piyasadaki hazır soya etleri hem pratik kullanımı hemde nefis tadıyla sağlıklı yaşama göz kırpıyor.

Sadece diyette olupda kilo kontrolüne dikkat edenler için değil;

· Kolestrol içermediğinden kolestrol sorunu olanlara,
· Kuvvetli bir mineral kaynağı olduğundan,B Vitamini açısından zengindir,
· Şeker düzeyini dengeler,
· Menopozun olumsuz etkilerine karşı yardımcıdır,
· Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır,
· Vücudumuz için tüm Amino asitleri içerdiğinden,kırmızı etten 2 kat daha fazla proteine sahiptir,
· Kemik erimesini önlemeye yardımcı olur…….


Malzemeler;
· 1 su bardagı soya kıyması
· Yarım kilo biber dolması
· 1 adet soğan
· 1 çay bardağı kırık pirinç
· 4-5 dal taze nane veya 1 yemek kasığı kuru nane
· Tuz,k.biber,pulbiber
· 3 adet ufak dogranmış domates veya 2 yemek kaşığı salça
· 1.5 su bardağı su

Yapılışı;
1. Soya kıymasının üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip şişmesi için yarım saat bekleyin.
2. Varsa eğer fazla suyunu süzdürün.
3. Soya eti,ince kıyılmış soğan,nane,pirinç,baharatları bir kapta karıştırın.
4. Dolmalık biberlerimizi yıkayıp hazırlayalım ve içlerine hazırladığımız harçtan yeterince paylaştıralım.
5. Dolmalarımızın agız kısımlarına domateslerden kapak yapalım ve tenceremize yerlaştirelim.
6. Salçamızla,salçalı su hazırlayıp dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
7. Ağır ateşte dolmalarımız yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet şeker olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)