Perşembe, Mayıs 24, 2007

KEREBİÇ--KEREVİÇ--GEREBİÇ



Bugün bütün gün blogcuya girmeye çalıştım.Gün içerisinde,güç bela ancak resimimi ekleyebildim tarifimin.Herhalde bu gidişle adres değişikliği yapacağım ...

Tarif,çok sevdiğim Portakal ağac'ından..Çok lezzetli ve harika kurabiyeler elde ettim. Birçok yemek portalında tatlı olarak geçiyor ama bence bunlar kurabiye…..Tarif defterimde muhakkak bulunmalı dedim ve ekledim…Denemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim enfesler …Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun…

Sevgili Arkadaşım ''Yeşil Kivi'' ye çok teşekkür ediyorum buradan..Çünkü bu kurabiyeleri yapabilmem için bana hediye olarak kerebiç kalıpları yolladı….Canım arkadaşıma sevgilerimi yolluyorum ….


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar)
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. kilislilerinki gibi bir tad istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)

İç malzemesi:
  • 2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
  • yarım su bardağı susam
  • yarım çay bardağı da hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı;

1. Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.
3. Yaptığınız bu kurabiyeleri (özel imalat olan) kerebiç kalıbının tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.
4. Tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf noktası üzerileri kızarmayacak)
Kurabiyeler pişdikten sonra hafif soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dökülüp servis yapılır

1 yorum:

  1. limonlu ekleri ilk fırsatta denicem canımcım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)