Pazartesi, Nisan 30, 2007

Kaymaklı,Mahlepli Poğaça



Bu poğaçayı kaymaktan dolayı çok sevdim,heleki mahlep okadar çok yakışıyorki...ben genelde kaynattığım sütün üzerinden aldığım kaymakla yapıyorum ama annemlere hazır kutu kremasından yaptım,güzel oldu.
Gevrek, başdöndüren bir mahlep kokusu ve damakta kalan harika lezzet.Malzemelerde basit,kolay ama benim gibi kutu kremayı siparişle getirtilen bir yerde oturuyorsanız kaynattığınız sütün üzerindekileride kullanabilirsiniz.
Okuldan dönen çocuğunuza, akşam eve yorgun gelen eş'e, çaya gelen komşunuza gerçektende nefis bir ikram...deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun...

KAYMAKLI,MAHLEPLİ POĞAÇA;
Malzemeler;

  • 1 kase süt kaymağı (200 gr.lık kremada olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 paket margarin
  • 1/2 yaş veya kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un



Yapılışı

  • Maya yumuşamış olarak şekerle elle ezin
  • Diğer malzemeleride ekleyip, yoğurun.
  • Yarım saat dinlendirip tekrar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde koparıp istediğiniz şekli verin.
  • Tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • 15 dk.tepsi mayası yapıp , önceden ısıtılmış fırında pişirin .
  • İsterseniz poğaça şekli verip içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)