Pazar, Nisan 29, 2007

ÇİLEKLİ,ÇİKOLATALI YUMUŞAKMI YUMUŞAK KEKCİK:))




Karar aşamasında çok zorlandığımı itiraf etmeliyim.Elimdeki 4 tarifden seçim yapmak kolay olmadı ama uzuuuunnn zamandır yapmak istediğim bu tarifi seçtim sonunda.Bilirsiniz bazen bazı tarifler tutmaz,heleki benim bazı ilklerim hep hüsran olmuştur.Endişem bundandı..ama fırında pişerken kalıbdan taşıcak gibi olması ve tadına baktığım zamanki duygularımı anlatamam.....
Siz hiç kek yerken kendinizden geçtinizmi?yada damağınızda bıraktığı tad gibi ruhunuzdada bir huzur bırakıyormu?''KEK'' üzerine çok şey söyleyebilirim ama kimseyi sıkmak istemem....
Sonuçta kalıba dökerken kıvamından endişelenmeme rağmem içi yumuşacık, çileğin verdiği ıslaklık,baştan çıkaran kakao...mmmmmmm...hım ayrıca ilk kez yoğurtlu kek yaptım ve ben kakao ile yoğurt beraberliğini çoookk sevdim...
Sevgili Haticenin tarifi..buradanda bakabilirsiniz ama ben böyle harika bir sünger kekin arşivimde olması için burayada yazdım.....hadii herkes mutfağa bu hafta sonunu güzel bir tadla bitirin....
Yukardaki resimde arkadaki sarı kafalı benim paşam...arap kurabiyelere yetişmeye çalışıyorduşimdilerde kendi kıyafetini kendi seçmeye başladı hadi hayırlısı......

Malzemeler:


1 + dörtte üç su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker*

  • dörtte üç su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)

  • 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat

  • yarım tatlı kaşığı tuz

  • üçte iki su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış

  • 2 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı vanilya

  • 450gr süzme yoğurt

  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek

  • üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)

  • *Asıl tarifte şeker miktarı 1 + dörtte üç su bardağı ama ben kurutlumuş çilek ekleyeceğim için şeker miktarını azalttım.

  • Tuz miktarı da aslında 1 tatlı kaşığıydı, şekeri azaltınca onu da yarım tatlı kaşığı yaptım.
    **Bir bardak 250ml.


  • Hazırlanması:



    1. Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
    2. Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin bir kaseye eleyin.
    3. Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ilave edin. Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un). ***
    4. Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin.
    5. Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayın, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    hoşgeldiniz:)