Kış günlerinin son demlerini yaşıyoruz ama bugun burada öyle bir hava varki,sanırsanızki kış geliyor.Rüzgar her şeyi yıktı geçti,arada birde yağmur gülümsedi..Tamda kafamı bıraz toplamış,eski hayat neşemi sabah,(geçen günlerde bıraktığım yerden alıp ) üzerime geri giymiş,güzel bir kahvaltı ve oğlumla oynayarak günüme güzel başlamıştım ve canım dışarı cıkmak istemişti…
Salatanın adında kış geçiyor ama her mevsim yapılabilecek bir salata.. Eğer daha evvel mısır ve tulum peynirini salatalara koymadıysanız bir kez yapın deneyin derim ben… Mısır ve tulum peynirini salatalarda seviyorsanız hiç durmayın .Tabiiki;her şeyde olduğu gibi salatalardada istediğiniz malzemeyi çıkarıp veya ekleyip yapabilirsiniz..bu salatada bir örnek…
TULUM PEYNİRLİ KIŞ SALATASI
Malzemeler;
Yarım kg.kırmızı lahana
Yarım göbek salata
2 yemek kaşığı haslanmıs mısır tanesi
50 gr tulum peyniri
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım lımonun suyu
Tuz
Yapılışı;
1. lahana ve göbek salatayı yıkayıp ıncecık dograyın.salatakasesıne alın
2. salatananın üzerine mısırı serpin.
3. z.yağı ve lımonu gezdırerek dökün
4. tulum peynırını ufalayıpsalatanın üzerine serpin.
5. bekletmeden servis yapın.
6. malzemeler ve miktarlar istege gore değişebilir.
KAYNAK;LEZZET DERGİSİ-KASIM 2005
Salatanın adında kış geçiyor ama her mevsim yapılabilecek bir salata.. Eğer daha evvel mısır ve tulum peynirini salatalara koymadıysanız bir kez yapın deneyin derim ben… Mısır ve tulum peynirini salatalarda seviyorsanız hiç durmayın .Tabiiki;her şeyde olduğu gibi salatalardada istediğiniz malzemeyi çıkarıp veya ekleyip yapabilirsiniz..bu salatada bir örnek…
TULUM PEYNİRLİ KIŞ SALATASI
Malzemeler;
Yarım kg.kırmızı lahana
Yarım göbek salata
2 yemek kaşığı haslanmıs mısır tanesi
50 gr tulum peyniri
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım lımonun suyu
Tuz
Yapılışı;
1. lahana ve göbek salatayı yıkayıp ıncecık dograyın.salatakasesıne alın
2. salatananın üzerine mısırı serpin.
3. z.yağı ve lımonu gezdırerek dökün
4. tulum peynırını ufalayıpsalatanın üzerine serpin.
5. bekletmeden servis yapın.
6. malzemeler ve miktarlar istege gore değişebilir.
KAYNAK;LEZZET DERGİSİ-KASIM 2005
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)