Pazartesi, Şubat 08, 2010

Pazar Günü Kahvaltısı




15 tatil dolayısıyla Adanadan özlemle beklediğimiz misafirlerimiz geldi.Bol bol hasret giderdik ve güzel günlerimiz başladı-geçti bile.Yarın okulların ilk günü ve Çarşamba günü görümcemi ve çocuklarını Adanaya yolcu edeceğiz.Yılda 1 kere Görüşmemiz artık okullu olmaları sebebiyle, 15 tatil ve yaz tatili olarak , 2 ye çıktı:). Görümce denince kafanızda nasıl bir imaj oluşuyor bilemiyorum ama biz acaip kafa dengiyiz, benim aklımda olan söylemek istediğim şeyi bi bakıyorum ablam söyleyiveriyor, abla dediysem sadece 2 yaşcık: P yani kardeş olsak bu kadar benzemeyiz:)) böyle olunca insan da bu kadar kafa dengi olduğu kişinin uzakta oturmasına çok üzülüyor: (Napalım, nasip ....

Yatılı misafirlerimiz olduğu için bu geçen zamanı davetlere, kahvaltılara, İstanbul turlarına ayırdığımızdan sayfamdan ve Sizlerden uzak kaldım:) çook özlemişim çookkk.Bu arada Karaca'nın düzenlediği etkinliğe katildim çok hoş bir anı oldu benim için, tekrar çok teşekkürler ... yazılarıma ara verdiğim için sessiz takipçilerim bana sitem etmiş:) nacizane benimde size bir sitemim var, lütfen yazılarıma ara verdiğimde değilde her zaman her konuda yorumlarınızı, fikirlerinizi paylaşın benimle, burada paylaşım için Birbirimizden bir şeyler öğrenmek için varız, sitemlerrr bittiii:))

Eeee çocuk olunca bol bol kek, poğaça, börek Pişti, pastalar yapıldı.Bu arada pandispanya konusunda artık sayfama yazacak kadar tecrübe edindim:) 2 hafta içinde nerdeyse 3 günde bir makarna yaptım:) kendime göre Formüller geliştirdim, epeyy yol katettim:)) pandispanya tariflerimi olurda (!) merak ederseniz ilerleyen günlerde paylaşabilirim;)


Bu sofra bizim ilk toplu kahvaltımız, çocukların gürültüsünden anlayabildiğimiz kadarıyla yedik, içtik sohbet ettik.Çok çeşit yapmamam için ısrar edilince yapmak istediklerim kısıtlı kaldı, halbuki neler yapmak isterdim ... Çocukların çok beğendiği ve makarna dışında sürekli istek alan; Ispanaklı Krep Sarma ve Galeta unlu poğaçayı paylaşmak ve ilerde bu sayfayı okuduğumda bu güzel günü hatırlamak istedim.

Sevdiğim aperatiflerinden ayrıca tereyağı üzerine gezdirdiğim Bal ve çörek otu serptiğim Peynirler kahvaltıların, zeytinyağı, nane, kekik, limon ve kimyonla tatlandırıp ekmek bana bana yemek çok zevkli:))) tarifler Ertesi yazıya:))







baharatlı Yumurtalar



GALETA UNLU POĞAÇA




Ispanaklı Krep Sarma





Portakal Soslu, haşhaşlı kek

17 yorum:

  1. çokda güzel olmuş salihacığım,
    daha ne olsun.. her şeyin azı karar hesabı :)
    ellerine sağlık..
    artık maraton başlıyor, iyi haftalar
    BOL ENERJİLER diliyorum.......
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. görümcen cok sansliymis yani her sey süper
    afiyet bal seker olsun ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. afiyet bal şeker olsun ağzınızın tadı hiç bozulmasın canım...her şey çok güzel görünüyor.eline yüreğine sağlık....görümcenlerede şimdiden hayırlı yolculuklar....vallahi adanayı çok özledim...yerimize bol bol kebapları yesinler...
    güzel bir hafta diliyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Görümceniz çok şanslı bir insan..Harika bir sofra çok cici mamalar..:)

    ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Afiyetler olsun bereketı ile..
    Ellerınıze sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  6. Ben böyle sıcak gelin görümce ilişkilerini çok seviyorum inş. banada nasip olur :))
    Seni sitemkar çeşni seni:)))
    bu masa çok güzel ama ben aç bilaç kontrol saatimi beklerken bir geldim açlığım dana bir depreşti canım:(
    çeşitde az falan değil :D
    bol bol gezilmiş,tozulmuş,muhabbet edilmiş oh ne güzel Allah ağız tadınızı bozmasın çeşnim:)

    YanıtlaSil
  7. canım benim ellerine saglık herşey super olmuş afiyet bal olsun hepinize ..
    kocaman öpüldün şekercim

    YanıtlaSil
  8. canım herşey harika ellerine sağlık valla bayıldımmm

    YanıtlaSil
  9. Canım merhaba, ben hafta sonu döndüm yerleşme temizlik derken bilgisayarın başına bugün oturabildim ve hemen blogları gezmeye başladım.İnsanın sevdiği birileriyle vakit geçirmesi kadar güzel birşey daha yok şu hayatta, ama önemli olan o samimiyette insanları bulabilmek,güzel vakit geçirdiğine sevindim.Karaca etkinliğide hoş olmuş fotolarınızı da görmüş oldum bu arada. Kendi sayfama henüz ekleme yapamadım çünkü fotğraflar henüz makineden aktarılamadı,en kısa zamanda inşallah yenilerim,görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  10. Salihacım seni tanımış oldugum için çok mutlu oldum. çok güzel bir kahvaltı masası bu, ıspanaklı krep tarifini merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  11. Canım harika bir masa olmuş, ellerine sağlık.. Ispanaklı krep benimde çok sık yaptığım bir lezzettir. Senin tarifini de bekliyorum. mutlu günler dilerim...

    YanıtlaSil
  12. salihacım ağzım açık kaldı hem sofraya hem görümcenle olan ilişkinize amaaan nazar değmesin herşey enfes ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Canım mamalarda sende harşkasın. Seninle tanıştığıma çok ama çok sevindim. Kalbin yüzüne ve gülümsemene yansımış.
    Aurıca benim için söylediğin güzel sözler içinde çok teşekkür ederim. Çok naziksin.
    Bu arada mail adresine mail attım canım
    İGLO nun etkinliği 24 şubat. Geliyorsun değil mi

    YanıtlaSil
  14. Salihacığım sofranızdan bereket eksik olmasın elelrine sağlık herşey harika...

    YanıtlaSil
  15. nunum benım için inan marato bitti:)size kolaylıklar diliyorum:) dimi bencede artık sofralarda hatta hayatımızda abartılardan kaçınmalıyız..sagol canımm..
    ayşe ablacım cok sagol:)inş öyledir:)
    yeşim ablacım aminnnn cümlemize...etciller kendileri zaten:))
    rumma cok sagol:),
    sevil teşekkürler:),
    aysultanım inş çok iyileriyle karşılasırsın:),
    sevilcim sagol şekerim:)
    kalbkurabıye sagol;)
    nazıfe hosgeldın:)
    yasemın ben cook sevındım senı tanıdıgıma:)
    sevgi,
    sema,
    tesekkurler:)aminnn semacım:)
    tijen geliyorum canım:)
    aslı cok sagol,

    YanıtlaSil
  16. Olur yaparım yoğurtlu tavuk,buyur gel!
    :)
    Bu arada bende böyle kahvaltı istiyorum ne güzel yaa ah bala bakınız hele o krep sramalara üfff en sonda bir dilim kek:)
    ellerine sağlık her biri için,birgün nasiplenebilmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  17. Aile toplantıları,beraber yenen yemekler,yapılan sohbetler sadece yazdan yaza yaşadığım güzellikler.ne mutlu sana arkadaşım.Allah daim etsin inşaallah...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)