Perşembe, Mart 26, 2015

Pırasalı Kaygana



Kaygana,akıtma,pancake(tava keki) cızlama vs bunlar hep birbirinin benzeri çeşitli malzeme ekleme çıkarmayla hatta evdeki imkanları yansıtan ortaya çıkmış bir yemek.Yemek diyorum çünkü doyurucu üstelik çok lezzetli :)



Malzemeler;
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1,5 Su Bardağı Un(kıvamı bozadan koyu olacak)
  • 3-4 Dal Pırasa
  • tuz,karabiber
  • 1 Tutam Karbonat veya 1 Silme Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Pırasalı Kaygana Nasıl Yapılır;
  1. Pırasa incecik doğranır ve tuzla hafif ovulur su salarsa suyu süzülür.
  2. Bir büyük kasede yumurta yoğurt çırpılır un ilave edilir kıvamı bozadan biraz daha koyu olacak akıtma hamuru gibi değil :)
  3. Tuzunu ilave edin dilerseniz karbonat veya kabartma tozu koyun ama ben genelde ince sevdiğimden koymuyorum koyarsanız kayganayı biraz daha kalın dökün ki daha puf puf olur lezzeti artar :)
  4. Pırasayı ilave edin ve karıştırın dilerseniz 2 yemek kaşığı sıvıyağda ekleyebilirsiniz.
  5. Kızgın tavaya 2-3 damla yağ dökün ve kayganadan 1 kepçe porsiyonluk isterseniz 1 dolu yemek kaşığı döküp arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  6. Afiyetle..

1 yorum:

  1. Ne güzel, böyle sebzelerle de çeşitlenebiliyor. Kaygana ismini duymamıştım daha önce bu hamur için. Çok iştah kabartıcı duruyor fotoğraf. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)