Cumartesi, Nisan 05, 2014

Karnabahar Graten




Bahar geldi; havalar sabah çok güzel öğlen yağmurlu akşam yine güneş ama keskin bi rüzgar işte baharın özellikleri :)))  eeeeee bahar geldiyse miss gibi çileklerle,dutlarla ferah hafif tatlılar, ufacık kılçıksız tazecik enginar,çıtır çıtır  körpecik semizotuyla ne salatalar ne zeytinyağlılar yapılır ohhh missss :))

Ben genelde beşamel sosla yaparım fırına sürdüğüm sebzeleri bu tarifin kolaylığı aklımı çeldi.Ama hala karnabahara doymamış olanlar ve arşivim için tarif şurada dursun :))
Tarif Soframız Sevgili Hale'ye ait önce beni manzara resimleriyle kalbimden tarifiyle de midemden vurdu desem yalan olmaz teşekkürler Hale :))


Malzemeler;
  • 1    Kg.Karnabahar
  • 3    Adet Havuç
  • 3-4 Adet Taze Soğan
  • 6    Yemek Kaşığı Un
  • 3-4     Adet Yumurta
  • 4     Su Bardağı Süt
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1,5-2 Su Bardağı Rende Peynir (Beyaz Peynir veya Parmesan)

Yapılışı;
  1. Karnabaharı ufak ufak çiçeklerine ayırıp fırın tepsisine dizin.Diğer sebzeleride doğrayıp koyun.
  2. Un süt yumurtayı çırpın ve sebzelerin üzerine dökün,peyniri de serpin,üzerini folyoyla örtüp ve ısınmış 200 derecelik fırında 30 dk.pişirin.Sonra açıp 10 dk. üzerini kızartın.
  3. afiyet olsun. 




1 yorum:

hoşgeldiniz:)