Bahar geldi; havalar sabah çok güzel öğlen yağmurlu akşam yine güneş ama keskin bi rüzgar işte baharın özellikleri :))) eeeeee bahar geldiyse miss gibi çileklerle,dutlarla ferah hafif tatlılar, ufacık kılçıksız tazecik enginar,çıtır çıtır körpecik semizotuyla ne salatalar ne zeytinyağlılar yapılır ohhh missss :))
Ben genelde beşamel sosla yaparım fırına sürdüğüm sebzeleri bu tarifin kolaylığı aklımı çeldi.Ama hala karnabahara doymamış olanlar ve arşivim için tarif şurada dursun :))
Tarif Soframız Sevgili Hale'ye ait önce beni manzara resimleriyle kalbimden tarifiyle de midemden vurdu desem yalan olmaz teşekkürler Hale :))
Malzemeler;
- 1 Kg.Karnabahar
- 3 Adet Havuç
- 3-4 Adet Taze Soğan
- 6 Yemek Kaşığı Un
- 3-4 Adet Yumurta
- 4 Su Bardağı Süt
- 4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1,5-2 Su Bardağı Rende Peynir (Beyaz Peynir veya Parmesan)
Yapılışı;
- Karnabaharı ufak ufak çiçeklerine ayırıp fırın tepsisine dizin.Diğer sebzeleride doğrayıp koyun.
- Un süt yumurtayı çırpın ve sebzelerin üzerine dökün,peyniri de serpin,üzerini folyoyla örtüp ve ısınmış 200 derecelik fırında 30 dk.pişirin.Sonra açıp 10 dk. üzerini kızartın.
- afiyet olsun.
Görüntü süper
YanıtlaSil