Cuma, Temmuz 06, 2012

Şeftalili Kek

şeftalili kek (5) by saliha.erozan_binbirçeşni


Meyveli kekleri çok severim hem ıslak hem lezzetli..Geçen sene sık sık yapmış ve resimleyememiştim.Geçen hafta kardeşim arkadaşında tadıp tarifini almış istek üzere bize de yaptı,çok beğendik.Genelde bu tür kekleri bozulmaya yüz tutmuş meyvalardan yaparlar siz bunu için beklemeyin derim gidin hususi bu kek için şeftali alın :))


Malzemeler;
·        2 Bardak Un
·        1 Bardaktan 2 parmak eksik Şeker
·        2 Yumurta
·        1 Su Bardağı Süt
·        1 Su Bardağı Sıvıyağ
·        1 Paket Kabartma Tozu
Şeftalili Kısmı İçin;
·        2-3 Adet Şeftali (kabınızın büyüklüğüne göre değişiyor)
·        Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
·        1 Su Bardağı Şeker
Yapılışı;
1.     Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Sıvıyağ ve sütü ilave edin çırpmaya devam edin.
2.     En son un,kabartma tozunuda ekleyip karıştırın ve kenara alın.
3.     Şeftalileri dilimleyin.
4.     Karamel için;Şekeri kısık ateşte eriyene kadar tutun ve rengi değişince keki pişireceğiniz kaba dikkatlice dökün ve şeftali dilimlerini dizin ve yarım bardak yağı dökün.Kek karışımını da
dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin ve 40 dk. pişirin.
5.     Fırından çıkardıktan sonra 15 dk dinlendirin ve bir servis tabağına ters çevirin.
6.     Afiyetler olsun…

15 yorum:

  1. merhaba,

    bu tam benlik bir tarif..bir bardaktan 2 parmak şeker ölçüsünü anlayamadım ama..

    YanıtlaSil
  2. Kekin nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tarif için kardeşinize,paylaşım için size teşekkür ederim,
    sevgiler,hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş, sunum harika, ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Saliham ellerine sağlık enfes bir kek
    olmuş.Hayırlı cumalar diliyor ve öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Şeftalili kek seviyorum ama kendim hiç yapmadım. Umarım bunu yapma fırsatım olur. Tarifi kaybetmemek ve paylaşmak adına blogumda yayınlayacağım. Elinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görünüyor, gayet iyi fotoğraflanmış :) Şeftali tartta da kekde de nefis. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. süper bir tarif olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba günlerdir sizin blogu geziyorum ama doyamıyorum...Her tarif mi bu kadar güzel olur...Gördüğüm her tarife aşık oldum. Siz gerçekten bu işi iyi yapıyorsunuz.Size hayranım...Traiflerinizi not alıp sıraya koydum.Bir çoğu denenmesi gerekli tarifler benim için...Çok teşekkürler.Emeğinize sağlık fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  10. Şeftalili kekinizi denedim..Müthiş.Tam yaz tatlısı.Denenmeye değecek bir tarif.Şeftali zamanı geçmeden deneyin derim, diğer yorumculara duyrulur

    YanıtlaSil
  11. Ayyy tarifi denedim demiştim ya...Bloguma ekledim.Bakın bakalım sizin ki kadar güzel gözüküyor mu? Sizin kadar olamam gerçi ya...Bu güzel tarif için teşekkürler.Eşim ve ben bu keke aşıkkkkkk olduk

    YanıtlaSil
  12. Tatlım nefis bir tarif ellerine sağlık.
    Şimdi tuz biber dergisine baktım ayy nefis tatlarla katılmışsın tebrik ederim emeğine sağlık canım...
    Bloguna girerken kötü amaçlı yazılım var dedi google chrome den girince geçen bende de oldu arkadaşım düzeltti ilgilen derim... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. selam tatlım:) sorunun nasıl gideceğini ben de bilmiyorum. iyi bilen birinden yardım al yoksa kara listeye alırsın bilgin olsun bunlar emek meselesi lütfen dikkat et. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Kekinizi yaptim.
    - Karamelize olayini tutturamadim.
    - Aksam yedigimizde üstü güzel ama kek tarafi kuruydu.
    - Bir gün sonra yendiginde keki biraz daha iyiydi. Kücük parcalar halinde yendiginde iyi, biraz büyük dilim agza atildiginda sanki pismemis hamur tadi gibi vardi. Sebebini anlayamadim :( Allah'dan misafirler kendi ailemdi. Ama yine rezil oldum :-((

    YanıtlaSil
  15. Arzu hanım ınanın cok uzuldum :( ama bazı olumsuzluklar tecrubedır ınanın..kekın kuru olması ımkansız ıcınde süt var acaba unutmus olabılırmısınız? karamel guzel bır tat verıyor fakat tutturamamıs olabılırsınız o muhım degıl...kekın hem kuru olması hem pişmemiş gibi cok tezat seyler kekı pısırme ısınızda bişi olabilirmi acaba?

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)