Pazartesi, Temmuz 30, 2012

Haydari / Ramazan 11. Gün




Özellikle et,tavuk yemeklerinin yanına yakıştırdığım lezzetli bir salata.İçine farklı şeyler koyulabiliyor mesela peynir rendesi, mesela roka…Ben taze naneyle yapmayı tercih ettim, zaten süzme yoğurt favorimdir taze nanenin aromasıyla harika oldu….

Haydari;

Malzemeler;

·        Yarım Kg Süzme Yoğurt

·        2 Diş Sarımsak

·        2 Dal Taze Nane

·        Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

·        Tuz

Yapılışı;

1.     Sarımsağı tuzla ezin.

2.     Taze naneyi incecik kıyın.

3.     Süzme yoğurdu çırpma teliyle çırpın ve sarımsak,nane zeytinyağını ekleyip karıştırın..

4.     Afiyetler olsun J

7 yorum:

  1. ellerine sağlık salihammm..:))
    bayılırım...
    sarıldım canımm..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Et ile gercekten cok guzel oluyor :) Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gercekten et yanina iyi gider,ben zaten suzme yogurda bayiliyorum.Elinize saglik,Saliha'cigim.

    YanıtlaSil
  4. Canım çok güzel görünüyor,yazın serin serin ne iyi gider.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Salihammm bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. saliha hanım ellerinize sağlık haydariyi ramazan sonrası tercih ederim sarmısaktan dolayı:)

    YanıtlaSil
  7. taze nane ve domates bu mevsim en sık kullandıklarım arasında.....özellikle sıcak yaz aylarında yemeğe güzel bir yaren oluyor bu tür salatalar...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)