Yapmaya başladığımdaki umduğum tadı yakalayamasam da lezzetli bir tatlı oldu diyebilirim.Nişastayı silme olarak kullanın eğer tepeleme kullanırsanız katı bir tatlı elde edersiniz çünkü sıcakken ne kadar sıvıysa soğuyunca o kadar katılaşıyor.
Bu sıcak yaz günlerinde ikindi çayının yanında veya hafif bir akşam yemeği sonrası için güzel pratik bir seçim olacaktır.
Çilekli Labneli Tatlı;
Malzemeler;
· 3 Su Bardağı Süt
· 4 Yemek Kaşığı Nişasta
· 200 gr. Labne Peyniri
· 1 Su Bardağı Şeker
Çilek Sosu;
· 250 gr.Çilek
· 1 Su Bardağı Şeker
Süslemek için çilek…
Yapılışı;
1. Süt,labne,şekeri tencereye koyup çırpıcıyla karıştırın ve ocağa alın kıvama gelene kadar pişirin..
2. Kıvama gelince sıvı vanılın ekleyın ve kaselere paylaştırın.
3. Çilek ve şekeri blendırdan geçirin ve soğuyan tatlılara paylaştırın.
4. Dolapta dinlendirdiğiniz tatlıları çilekle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Böylesi pratik tatlar,bu ara en çok ihtiyaç duyduğum şey:)
YanıtlaSilUmduğun nasıldı bilmiyorum ama,burdan bakınca muhteşem gözüküyor:)
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..
çok güzel görünüyor.canım.ellerine sağlık sevgiler.sunum harika...
YanıtlaSilSıcak günler için biçilmez kaftan bu tatlı :) Yapımı da kolay... Ellerine sağlık. Çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilSaliham ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilSalihacim ellerin dert görmezsin. Bu ara gözümden kaçmadi, yapilista nisasta eklemeyi unutmussun, sanirim muhalebiyi yaparken ekliyoruz. Kendine iyi bak !
YanıtlaSilhmmm nefis gozukuyor
YanıtlaSil