Uzun bir aradan sonra mevsim meyvesi çilekle merhaba herkese :) oldukça pratik leziz bir tarif ;
Çilekli Milföy
Pasta;
Malzemeler;
·
5 Adet Milföy
·
250 gr. Çilek
·
2 Su Bardağı Süt
·
2 Yemek Kaşığı Un
·
4-5 Yemek Kaşığı Şeker
·
Serpmek için pudra şekeri
Yapılışı;
1. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün ve fırın
tepsisine dizin. Çatal ile üzerine birkaç yerine bastırın.
2.
180 drc’lik fırında kızarana kadar pişirin ve pişince
soğutun.
3.
Kreması için bütün malzemeleri tencereye koyup
kıvamına gelene kadar pişirin.Krema ılınınca oldukça minik doğradığınız
çilekleri ilave edip iyice karıştırın çilekler muhallebiyle
birleşsin.Buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
4.
Milföyün birine kremadan yaklaşık 2 yemek kaşığı sürün
dilim doğranmış çileklerden dizip üzerini başka milföyle kapatın ve servis
tabağına koyun,kalan milföyleride bu şekilde hazırlayın.Servise yakın pudra
şekeri serpip bütün çileklerle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)