Çarşamba, Mayıs 22, 2013

Çilekli Kolay Tepsi Pastası

 



Bu sene çilekten aklıma ne geldiyse yaptım desem yalan olmaz J bol bol tükettik şükürler olsun.Hala kafamda fikirler uçuşuyor mevsimi geçmeden denemelere devam.Bu tatlım butik pasta siparişlerimden kalan traşladığım kekleri değerlendirmek için yaptım, her zaman ki krema tarifimi ve üzerine de nefis çilek sosu veya peltesi de diyebiliriz.Bu tatlıyı yerken müşterilerimden gelen teşekkür telefonları da keyfime keyif kattı J

Çilekli Kolay Tepsi Pastası;

Malzemeler;

Keki için;

·        Herhangi bir önceki günden kalmış kek,hazır kek veya buradaki tariflerden birini hazırlayabilirsiniz.kendi basit kek tarifinizide uygulayabilirsiniz size kalmış ben önceki gün hazırladığım pandispanyamı kullandım..

Kreması;

·        3 Su Bardağı Süt

·        1 Su Bardağı Şeker

·        3 Yemek Kaşığı Un

·        1 Yemek Kaşığı Nişasta

·        1 Adet Limonun Rendelenmiş Kabuğu

·        1 Kutu (200gr.) Krema

Çilek Peltesi İçin;

·        500 Gr.Çilek

·        2 Su Bardağı Su

·        2 (Silme) Yemek Kaşığı Nişasta

·        4-5 Yemek Kaşığı Şeker

Yapılışı;

1.     Dikdörtgen borcam veya herhangi bir tepsinize ince ama geniş kesilmiş kekilerinizi yanyana sıkışık olacak şekilde dizin.

2.     Daha sonra krema ve limon kabuğu  hariç tüm malzemeleri tencerenizde alıp önce karıştırın ve altını yakın, pişmesine yakın kutu kremayı ekleyip muhallebi kıvamındaki kremanızı ilk sıcaklığının çıkması için kenara alın.

3.     Çilek pelteniz içinse çilekleri blendır veya robotta püre haline getirin ve üzerine şeker,nişasta ekleyip göz göz baloncuklar çıkarana kadar pişrin ve bunu da kenara alın.

4.     İlk sıcaklığı çıkan kremamızı kekin üzerine dökün bil 5 dk. bekleyip pelteyide üzerine dökün.Pelteyi dökmeden evvel güzelce karıştırın çünkü bekleyince topaklaşıyor.

5.     Tepsi pastanızı 1 saat buzdolabında bekletip öyle servis yapın.Afiyetler olsun.

9 yorum:

  1. Hem kolay hem de çok şık bir pasta olmuş. Evet çilek bol ve ucuzkken değerlendirmek gerek. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çilek tatlılara bambaşka bir hava veriyor. Artan kekleri değerlendirmenin güzel bir yolu olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hımm Salihacım çok lezzetli görünüyor ve oldukça da pratik. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuş çileğin zamanıyken bol bol tüketmekte fayda var

    YanıtlaSil
  5. Saliha Hanım tatlının görüntüsüne vurulup bu hafta sonu denedim, tadı çok güzel olmasına rağmen tepsiden alamadım hem muhallebi kısmı hemde pelte kısmı çok akışkandı tamamen dağıldı gitti tabakta, peltedeki 2 su bardağı su biraz fazla gibi geldi bana ama denemiş olduğunuz için aynı ölçüde kullandım o çay bardağı olabilirmiydi acaba? ya da başka püf noktası mı var acaba?

    YanıtlaSil
  6. Saliha Hanım mailinize de yazdım kıvam tutturamadım, muhallebi ve peltesi çok akışkan. Malzemeleri tamamen tariteki gibi kullandım başka bir püf noktası mı var. yardım lütfen....

    YanıtlaSil
  7. sevgili sevimm hanım öncelıkle gec verdıgım cevap ıcın kusura bakmayın evde degıldım..Benım ılk aklıma gelen un ve nişastaları kullandığınız kaşığın ufak olması veya alırken az almış olmanız yoksa ınanın kıvamları gayet normal...hatta şöyle bir ölçü kolaylığı vardır ; 1 bardak sıvı = 1 kaşık un,nişasta..muhtemelen un markasından veya kaşığın kucuklugunden kaynaklanan bi durum..resim benım kendı resmım sevim hanım ve denenmiş ve sıklıkla yaptığım bi tarif..tarifte silme yazmıştım birde tepeleme deneyin dilerseniz...

    YanıtlaSil
  8. sevimm hanım tarıftekı muhallebi tarifi çiğ krema hariç klasik pasta kremasıyla aynı orantılardadır zaten...kuvvetle ıhtımal kaşık ölçüsü veya un markanızla alakalı bı durum....

    YanıtlaSil
  9. Saliha Hanım teşekkür ederim cevap için en kısa zamanda önerdiğiniz şekilde tekrar deneyeceğim tadı çok güzeldi çünkü,birde biraz daha fazla kaynatıcam ikisini de, ben göz göz olunca kapattım altını, belki onunla da alakalı olabilir diye düşündüm, sonucu size de bildiririm mutlaka..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)