Bu unutkanlığın sonu nereye gidicek bilmem,yapalı nerdeyse 1 ay oldu ama ben yayımlamadığımı kayıtlarımı kontrol ederken gördüm :)) halbuki bu tarifi benden isteyip bekleyenler vardı bu sıralar sözlerimi tutma konusunda çok zorlanıyorum,çocuklar büyüdükçe vakit kavramı gitgide kısıtlanıyormuş diye hadi suçu da onlara atayım ve vicdanım rahatlasın :))
Upside-down (pişince altı üste getirilen anlamında) kekler genelde elma ve ananasla yapılıyor,ufak bir aramadan sonra pek kafama yatan bir tarif bulamasam da ilk bulduğumu deneyeyim bari dedim :))
Eğer keserken illa dümdüz kesmeliyim gibi bir takıntınız yoksa bu keki bir deneyin derim portakal aşıklarını cezbedici bir aroması var :)) Çok ıslanır korkusuyla portakal şurubunu dökerken pinti davrandım,kek tereyağlı olduğundan çabuk emmedi şurubu siz elinizi korkak alıştırmayın inanın çok yakışıcak.
Bizim damak tadımıza göre değişikliklerle birlikte işte nefis portakal aromalı kekin tarifi;
malzemeler; taste.com.au'dan uyarlamadır
- 3 Adet Yumurta
- 125 gr. Tereyağı
- 1.5 Su Bardağı Şeker
- 2.5-3 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Su Bardağı Süt veya Yoğurt
üzeri için;
- 2-3 Adet Büyük Portakal
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Su
yapılışı;
- Önce tencereye şeker ve su ekleyip orta ateşte 5 dk.karıştırarak kaynatın sonra ince dilimlediğiniz portakalları ekleyip 5dk daha pişirin.Sonra şurubun içinden portakalları alın ve soğutun.
- Kek için tereyağla şekeri 3 dk. çırpın ve yumurtaları teker teker ilave edip yedirin.Süt veya yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.Unu kabartma tozunu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin.
- Yuvarlak kek kalıbınıza önce yağlı kağıt serin bu işlem portakallarınızın yanmasını önliyecek,kenara ayırdığınız portakalları dizin hiç boşluk kalmasın kek hamuru aralara giriyor ve görüntü bozuluyor maalesef :(..
- Kek hamurunu boşaltın ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 30-35-40 dk pişirin pişme sürei fırınınıza bağlı!!
- Pişince 5 dk dinlendirin ve bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin.
- Ayırdığınız şurubu kaşıkla üzerine güzelce gezdirin veee taze demlenmiş bitki çayıyla keyfini sürün :))
nasıl unutursunuz bu harika kareyi bayıldım bu görüntüye:)
YanıtlaSilcanım benim kek harika görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilSalihacım gerçekten harika bir kek olmuş Hatta kek demiyeyim pasta gibi görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Canımmmmmmmm kokusuna geldim:))Elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor kış günleri için bence ideal bir, pasta-kek olmuş portakalla genelde kurabiye yapan ben için farklı bir seçenek oldu...sevgiler
YanıtlaSilSalihacigim sen yayınlamayı ben de bu kekin tarifini beklemeyi unutmuşum cnm,görünce hatırladım vd çok sevindirik oldum.Portakallarım varken hazır deneyeyim bari.Kız nefiste görünüyor hani,ellerine sağlık canım arkadaşım.
YanıtlaSil:-)
Saliha'cığım ne vişne kadar mayhoş,
YanıtlaSilne çilek kadar tatlı:)))Biz çok se
viyoruz...
ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilGörüntü muhteşem.. bayıldım..
YanıtlaSilellerine sağlık..canım..sevgiler,hayırlı günler:))
YanıtlaSilEn sık yaptıklarımdan ,bayılırım.Bende de portakallı kış pastası diye var.Özellikle ananasla yapılanı acaip favorim.Ellerine sağlık, Saliha'cım.
YanıtlaSilçok güzel ....Ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkur ederım kızlarrrr,sagolun:)))
YanıtlaSilNasıl bir görsel şölen böyle.. Portakallı tatlara bayılırım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş .ellerine sağlık... hatice ablan
YanıtlaSilÇok çok güzel görünüyor bu kek.. Yemeyip öylece bakabilirim desemde inanmayın hemen indiriveririm mideme :)
YanıtlaSilEllerine sağlık..