Çarşamba, Ağustos 17, 2011

Tavuklu Mantar Dolması,Cacık Soslu Makarna

tavuklumantar,cacıksoslu makarna (1)

Hem doyurucu hem hafif hem pratik....


Benim favori yemeklerim arasındadır;''tavuklu mantar dolması ve cacık soslu makarna'',Karaca'nın workshop'unda blog arkadaşlarımızla çok leziz ve pratik olduğu konusunda hemfikirdik.Yanına bir çorba miss gibi bir iftar menüsü  işte :) malzemeler benim zamanla oluşturduğum kendi oranlarım..Tavuklu mantar dolmasını ve  makarnayı Karaca Marifetli Setimle yaptığımdan,mantar en üstte buharda pişti,çorbanın suyuyla da haşladım makarnayı pişirdim.Bizim bu setten yok,nasıl yapacağız diyenleri duyar gibiyim :):) Mantar dolmasını artık heryerde bulunması kolay olan çelik buharlı sebze pişirme sepetine koyulup tencereye biraz su eklenip pişirilebilir.
Makarna için ise bir püf;cacık sosunu en son servis ediceğiniz zaman ekleyip karıştırın çünkü makarna sosu çok çabuk emiyor ve tadı değişiyor.
Bence iftara misafir için bile yapılabilecek lezzette...deneyin derim hiçç pişman olmazsınız :):)


tavuklu mantar,cacıksoslu makarna



Malzemeler;
  • 8 Adet Mantar
  • 1 Adet Tavuk Göğsü
  • 3-4  Adet Kurutulmuş Domates
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Tuz,Köri,istediğiniz çeşit baharat
Yapılışı;
  1. Mantarları elinizle dışını ovarak yıkayın.Ovarken kabukları elinize gelicektir.Sonra limonlu suda bekletin.
  2. Kuru domatesleri sıcak suda 5 dk. bekletin.Beklettiğiniz kuru domatesleri incecik kıyın bir kaseye alın
  3. Tavuk göğsünü incecik kıyın domateslerin üzerine ilave edin.
  4. Sıvıyağı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  5. İçlerini çıkardığınız mantarlara tavuklu harcı paylaştırın.
  6. Buhar aparatı yerleştirdiğiniz tencerede taakriben 20-25 dk. pişirin.
  7. Servis ederken biraz maydonoz serpebilirsiniz.Afiyet olsun :))


tavuklu mantar,cacıksoslu makarna (5)


Cacık Soslu Makarna;


Malzemeler;
  • 1 Paket Makarna (dilediğiniz bir çeşit)
  • 4-5 Adet Salatalık
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Kg. Yoğurt
  • 5-6 Yaprak Taze Nane
  • Tuz
Yapılışı;
  1. Makarnayı üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
  2. Salatalığı ve sarımsağı rendeleyin.
  3. Naneyi kıyın.
  4. Yoğurdu tuz ekleyip akıcı bir kıvama gelmesi için hafif çırpın.Salatalık,nane ve sarımsağıda ekleyip karıştırın.
  5. Haşlanan makarnayı servisten hemen önce yoğurtlu karışımı döküp karıştırın ve öyle servis yapın.
  6. Afiyet olsun :))

7 yorum:

  1. harika bir tarif bu:)görsel olarak çok şık olmuş eminim tadı da öyledir...
    ellerinize sağlık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. İkisi de birbirinden leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bu saatte çok güzel görünüyor gözüme :)

    YanıtlaSil
  4. nasıl bir görüntüdür öyle ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Gercektede hafif ve pratik olması konusunda hemfikiriz cnm. :-)
    Marifetli arkadaşım ellerine sağlık. İftar sofrasın da benim de olacak böyle tabak :-)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı ramazanlar Salişim..
    MERHABA !

    nUnU


    (yorum bırakamıyorum ! mecburen böyle oldu canım )

    YanıtlaSil
  7. http://www.tarifiyemek.com/carsamba-agustos-17-2011tavuklu-mantar-dolmasicacik-soslu-makarna/
    Bu site size link vermeden sadece isminizi yazıp tariflerinizi çalmış dikkatinize.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)