Kuzu etinin en lezzetli zamanıdır Nisan-Mayıs ayları....Kuzu tandırı ilk yapışımdı...tandır olmasa da fırında da lezzetli oluyor diyebilirim..
Gerçi ben mi yemeği pişirdim o mu beni pişirdi bilinmez ama lezzetine diyecek söz bulamıyorum enfesto :)))
Malzemeler;
- 1 Kilo Kuzukol
- 2 Adet orta boy Ayva
- 1 Kg. Taze Bebek Patates
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Çay Kaşığı Kekik
- 2 Çay Kaşığı Biberiye
Fıstıklı Kuşüzümlü Pilav
Yapılışı;
- Kuzu kolu parçalara ayırın ve sudan geçirin.(bu işlemi kasaba yaptırabilirsiniz)Fırın tepsisine fırın teli koyun üzerine kuzu parçalarını yerleştirin.
- Fırını en yüksek dereceye (230-250) ayarlayın.
- Kolu üzeri sıvıyağla yağlanır varsa yağ parçaları kemik parçaları et atıkları tepsinin kenarlarına yerleştirilir ki tepsinin dibi yanmasın.
- Kızgın fırına verilir 15 dk. sonra kuzu kol kızarmaya başlayınca ısı 150 dereceye düşürülür ve et 120-180 dk. yani 2-3 saat arası et istenilen kıvama gelene kadar pişirilir.
- Aromatik malzeme karıştırılır ve pişme süresinin ortasında takriben 1 saat sonra ete fırçayla sürülür.
- Ayvalar ve patatesler yıkanır temizlenir ve son 1 saat kala ete eklenir.
- Pilavla servis edilir..Afiyet olsun..
Salihacığım nefis bir lezzet olmuş ellerine sağlık oğluşlarınada afiyet bal şeker olsun, yarasın.Tariflerini özlemişim ...
YanıtlaSilohh ohh ellerinize sağlık nefis görünüyor afiyet olsun size, bebek patatesleri çok seviyorum güzel bir görüntü oluşturmuş
YanıtlaSilHiimmm,kuzu kuzu meeee :)
YanıtlaSilSaliham dedigin gibi kuzularin lezzetli oldugu dönem,sonra kartliyorlar :D
Ellerine saglik cnm,afiyyet sifa olsun ve bol bol süt olsun yegenime. :)
Selamlar.
Salihacigim,nefis olmus resim herseyi anlatiyor cnm.Ellerine saglik,ye ki yegenime bol bol süt olsun :D
YanıtlaSilSelamlar.
ELLERİNE SAĞLIK SALİHACIM ENFES BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Bir et obur olarak nefiss bir görüntü..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
adaş harika görünüyor..kuzunun en iyi zamanı olduğunu ne biliyon kıs..maşallah :)ellerine sağlık..valla nefis bir akşam yemeği
YanıtlaSilkuzu etinin lezzetli oldugu ayların nisan mayıs oldugunu hiç bilmiyordum.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerine saglik Salihacim eminim lezzetlidir ama ben kirmizi et yiyemiyorum :(
YanıtlaSilgörüntüde enfesto.......resmi bile aldı götürdü ....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilnefis bir menü ellerine sağlık canım afiyetle
YanıtlaSilNefis bir görüntü ellerinize sağlık:))))
YanıtlaSilZahmetli, ama görüntüye bakılırsa bu zahmete değecek lezzette bir yemek olmuş:)..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı