Pazartesi, Ağustos 25, 2008

**********ŞEFTALİLİ,CEVİZLİ MOZAİK PASTA*********



Bu yaz ,yaz meyveleriyle bol bol tatlı,muhallebi ve pelte yaptım.Sularını sıkarak veya püre haline getirerek oldukça lezzetli tatlılar elde edebilirsiniz.Üstelik evde kolay bulunabilen malzemlerle...

Sıra üzümde!bakalım tadı nasıl olacak,diğerlerine bayılan mehmet hikmet,eminim üzüm peltesine de bayılacaktır.

Serin serin çook güzel gidiyor,muhakkak denemelisiniz.





Malzemeler;
  • 1 su bardağı taze sıkılmış Şeftali suyu veya püresi
  • 1,5-2 çay bardağı nişasta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket bebe büsküvisi veya petibör
  • 1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz



Yapılışı;
  1. 5-6 adet orta boy şeftaliyi meyve sıkacağında sıkın veya rondoda püre haline getirin.
  2. bir tencerede şeftali suyu,nişasta,şeker ve suyu koyup karıştırın ve altını yakın.Pelte kıvamına gelince ocağı kapatın.
  3. pelte ılınınca büküvileri kırın ve pelteyle karıştırıp ,kalıba dökün.buzdolabına kaldırın,soğusun.
  4. servis için çıkarın ve üzerinin her yerini cevize bulayın.
  5. Afiyet olsun.

& nişastayla şekerin oranları şeftalinin tadına ve büyüklüklerinden dolayı çıkan meyve suyu oranına göre değişir.
& eğer kıvamı koyu olduysa daha sıcakken azar azar su ilave edip muhallebiyi açın.cıvık olduysa nişastayı su ile açıp muhallebiye ekleyin ve biraz daha pişirin.
& cevizi içinede ekleyebilirsiniz ama ceviz bazı tatlıların tadını bastırdığı için ben üzerine döküyorum.Oğlum iri kıyılmış ceviz sevmediğinden iyice çektim cevizi..

13 yorum:

  1. gece gece sıcaktan uykum kaçtı. pcyi açtım. olsada yesem şimdi soğuk soğuk..... ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  2. salihacım çok değişik olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. sorma abla benımde uykum kacıp duruyor..

    yosunbukacım sagol canım..

    YanıtlaSil
  4. DEİŞİK BİŞİ OLMUŞ ŞEKERİM AMA EMİNİM NEFİSTİR..ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. az önce alışverişe cıkan eşime listede şeftali siparişi vermiştim.iyikide vermişim.dayanılmaz güzel görünen ve hetta görüntüsü bile içimi serinleten bu tatlıyı hemen deneyeceğim.ellerinize sağlık.sevgiler.mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik ve tadılası bir şey olmuş Saliha'cığım..Ellerine sağlık canım..Üzümlüsününde ez az bunun kadar nefis olacağına eminim..))

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. süper olmuş,nefis,çok da hafif bir tatlı,eline sağlık...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. selam...linklerinize eklediğiniz için teşekkürler.bende ilk geldiğimde sık kullananlara eklemiştim sayfanızı.güzel tarifler için:)
    tavsiye istemişsiniz;
    kurdele nakışı için kesinlikle makine gerekmiyor.yapımı keyifli üstelik.ama elimde bir meslek olarak bulunsun derseniz,mefruşatı tavsiye ederim.kurdele nakışının kalıcılığı,kullanım alanı nekadar uzun ömürlü olur bilemem.ama çok keyifli ...eğer hobi olarak düşünürseniz tavsiye ederim.bende ekliyorum linklerime satfanızı...mefruşat konusunda karar vermeniz için diğer sayfamada beklerim. http://gonuldeneledokulenler.blogcu.com
    sevgiler bırakıyorum size...mutlu akşamlar

    YanıtlaSil
  9. Mmmmmmmmmmmm enfes bir tarif görüntü ise muhteşem. Ellerinize sağlık nefis ötesi görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Mmmmmmmmmmmm enfes bir tarif görüntü ise muhteşem. Ellerinize sağlık nefis ötesi görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. çok hoşş.
    çook çok hoşş bir lezzet.
    svglr NuNu

    YanıtlaSil
  12. Saliham nede güzel yapmisin.Bu sicak havalarda cok güzel olur.Görüntüsünde daha bir serinlik var.Ellerine saglik canim benim.Sevgiyle kal;)

    YanıtlaSil
  13. Süper bir fikir. Harika olmuş Salihacım... Soğuk soğuk yemesi güzel olmalı...


    Ellerin dert görmesin....

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)