Pazartesi, Şubat 18, 2008

YE 31# BAYAT EKMEKLER ve YUMURTALI EKMEK


Sevgili Hale,Ye etkinliklerimizden 31.'ne ev sahibeliği yapıyor ve konuda çok anlamlı;Bayat ekmekler..ben tarifleri tek tek inceliyorum..ve Sevgili Hale'ye kolaylıklar diliyorum..
Resimdekiler yengem ve babannemi ziyaretimizde dar bir zamanda yengemin hazırladığı lezzetler.. bizim evde ekmeklerimiz ya yukarıdaki gibi yumurta ve süt karışımına batırılıp kızartılır,ya ekmek üstü pizza veya peynir,süt,yumurta ve çeşitli ot karışımından harçla birlikte fırına sürülen bir lezzet yapılır ya da rondada çekilip galeta unu olur..
Ekmek suflesi ve birçok değişik lezzetide denemedim değil ama damak tadımıza pek uygun gelmedi...
Aslında ekmek kızartmasını yıllardır yapmıyordum.Bilenler bilir, eski ve geleneksel bir lezzettir ekmekleri değerlendirme adına..en son amcamın eşi olan Mürüvvet yengemde yedim ve niye bunca zamandır yamamışım diye üzüldüm..böyle oluncada galeta unlarımızda azalma oldu tabii ki:)ekmeğin yanındaki ise benim bir türlü kıvamını tutturamadığım elmalı kurabiye..tarifi aldım ve denedim çok lezzetli..
Tarif çok kolay 1 yumurta = iki ekmek hesabıyla yumurtaları ve yarım bardak sütü (süt ekmeklere yumuşaklık ve lezzet veriyor) derin bir kasede çırpıp,ekmekleri bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartıyorsunuz.Yağ ne çok kızmış ne de az kızmış olacak.Çok kızdığında hemen kararıyor,az kızdığında ise çok fazla yağ çekiyor içine...HUZURLU VE BEREKETLİ BİR HAFTA DİLEĞİYLE..

5 yorum:

  1. ımm yanında peynir ve çayla süper gider ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yumurtalı ekmeğe bayılırım.Daha kahvaltı bile etmeden bu görüntü beni mahvetti.

    YanıtlaSil
  3. süper ötesi sabahın köründe beyaz peynir ve bal ımmm daha ne olsun be saliha:)

    YanıtlaSil
  4. Ben sütsüzünü daha çok seviyorum, çok sık yaptım son günlerde ve iyice genişlemeye başladım, tek suçlusu yumurtalı ekmek değil tabi de...
    Artık kendimi frenliyorum bir süredir. Bu kadar tarifin arasında zor olsa da.
    Babaannenin hayatta olması ne güzel, ben geçen sene kaybettim, onu çok seviyordum, bu satırları yazmak bile acı veriyor. Onun değerini biliyorsundur da, daha çok bil yine de, insan sonra çok özlüyor, çok. Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Benden de sela söyle.
    medura

    YanıtlaSil
  5. meduracım,sut sankı daha da yumusatıyor gıbı geldı..evet bende artık frenlıyorum zaten kıs bıde vedeyız otur otur..ne kadra hareket etsen sonucta evdesın...

    evet acını bıraz olsun anlıyabılıyorum cunku bende cok sevdıgım ananemı kaybettım hala gozlerım yasarır yıllar gecmesıne ragmen..
    babanemı herseye ragmen gercekten sevıyorum evlendıkten sonra dahada bır sevdım nedense...selamını ıletecegım canım..rabbım babanenın ıkıcahan saadetı versın.efendımızın sefaatıne naıl kılsın:) sevgılerımle

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)