Herkese yeniden merhaba..uzun bir ara oldu fakat yine bloğuma döndüm.Hemde çok tatlı bir tarifle.Tarif Dr.Oetker’den.Lezzetli ve inanın çok hafif bir pasta oldu diyebilirim..hem yapımı kolay hemde değişik lezzet arayanlara tavsiye ederim.
Malzemeler;
Bisküvili taban;
- 15 adet petit beurre bisküvi
- 100 gr. Eritilmiş tereyağ
- 2 paket şeftalili tart jöle (ben kullanmadım)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı su
- 2çay bardağı püre haline getirilmiş şeftali
- 2 adet küp şeklinde doğranmış şeftali
Not; tart jöle yerine 1 çaybardağı nişasta kullandım bitkisel olması için.diğer ölçüleri aynı kullandım
- 1 poşet sakızlı muhallebi(ben kullanmadım,kendim muhallebi hazırladım)
- 3 su bardağı süt
- 25 g margarin
Not; normal nişastalı muhallebi hazırladım içine İzmir_çeşme’den aldığım sakız macununda 1 tatlı kaşığı ekledim kafi geldi.
Yapılışı;
· Bisküviler iyice ufalanır
· Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağ eklenir ve karıstırılır.
· 26 cm. çapındaki kalıba yayılır ve dolaba kaldırılır.
· Nişasta,şeker,su ve şeftali püresi karıştırılır ve pişirilir.
· Kaynamay başladığında 1-2 dk.daha bekletilir ve ocaktan alınır.
· Pişirdiğiniz karışımdan 1 çay bardağı üzri için ayırın.
· Kalan karışıma küp doğranmış şeftalileri ekleyip karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün.
· Oda sıcaklığında bekletip dolaba kaldırın.
· Muhallebiyi pişirin.eğer benim gibi yaparsanız nişasta,şekerve süt karışımına sakız macunu ekleyip normal muhallebi gibi pişirin.
· Muhallebiyide jölenin üzerüne yayın.
· Ayırdığımız jöleyide ocakta biraz ısıtıp üzerine süsleyebiliriz
Afiyet olsun..
· Bisküviler iyice ufalanır
· Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağ eklenir ve karıstırılır.
· 26 cm. çapındaki kalıba yayılır ve dolaba kaldırılır.
· Nişasta,şeker,su ve şeftali püresi karıştırılır ve pişirilir.
· Kaynamay başladığında 1-2 dk.daha bekletilir ve ocaktan alınır.
· Pişirdiğiniz karışımdan 1 çay bardağı üzri için ayırın.
· Kalan karışıma küp doğranmış şeftalileri ekleyip karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün.
· Oda sıcaklığında bekletip dolaba kaldırın.
· Muhallebiyi pişirin.eğer benim gibi yaparsanız nişasta,şekerve süt karışımına sakız macunu ekleyip normal muhallebi gibi pişirin.
· Muhallebiyide jölenin üzerüne yayın.
· Ayırdığımız jöleyide ocakta biraz ısıtıp üzerine süsleyebiliriz
Afiyet olsun..
Efendim hayırlı olsun, yeni güzelliklerde görüşmek üzere Salihacığım. Kodu mail ile göndereyim eğer aysemoztas@hotmail.com mail atarsan
YanıtlaSilistanbul havasını burdan solumaya devam edeceğiz demek ki ne güzel
YanıtlaSilhoşgeldin hayırlı olsun
bir dilim alıyourm pastadan kocaman sevgimle
Salihacığım, yeni blogun uğurlu gelsin.. :)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlı enfes