Cuma, Ağustos 03, 2007

KESTANELİ,KROKANLI PASTA


Bu vereceğim tarifim çok eski bir tarif.Resmimin kusuruna bakmayın emi..ozamanlar makinam yoktu telefonumla çekmişim yaptığım zahmetli pastamdan bir hatıra kalsın diye Fikir olur diye ve çok beğenilen bir pasta olduğu için eklemek istedim.Deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden..
Pandispanya ,Emel hanıma ait.ozamanlar bir kanalda yemek programı yapıyordu.Yumuşacık ,pufurpufur bir kek oldu.bence ıslatılmaya bile gerek yok.
Üst kremasını da şanti ile yapabilirsiniz.tırtırlı pasta spatulası ile yukarıdan aşağıya doğru tarayarak aynı şekli elde edebilirsiniz.sevgilerle


9 -10 Kişilik

Pandispanya malzemesi;
  • 4 adet yumurta
  • 170 gr.şeker
  • 1paket vanılya
  • 105 gr.un (100 gr.da olur)J
  • 100 gr.nişasta
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıcak su
  • Yarım çay kaşığı limon
Çikolatalı krema;
  • 400 gr çikolata
  • 400 gr.krema
Krokan için
  • 1 su bardağı şeker
  • istenilen kuruyemiş.(ben fındık kullandım)

İçi ;

Kestane püresi


Üstü için;

200 gr.beyaz çikolata


Ön hazırlık;

  • Fırını 175 derecede ısıtın.
  • Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
  • Yumurta beyazlarını kabda çırpın,beyazlaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyın ve devam edın.devam ederken şekerin yarısını ilave edin.sertleşmesi lazım .kabı ters cevırdıgımızde düşmeyecek kadar.
  • Yumurtanın sarılarınıda kalan şekerle ayrı bır kabda çırpalım.
  • Vanılya,un ve nişastayı karıştırın.yumurta sarıları ıle birlikte yum.aklarının oldugu kaba aktrıp hepsini yavaşça karıştırın..
  • Karışımı kalıbımıza(23 cm) dökelim ve pişirelim.
  • Fırından çıkınca ters çevirip soğutalım kesinlikle çökmesine engel oluyor..
  • Soğuduktan sonra kalıbdan çıkaralım.
  • Kremayı kaynatın ve ateşten alın.
  • Çikolatayı kıyıp ekleyin.
  • İyice karıştırıp soğutun
  • Soğuyunca buzdolabına kaldırın..
  • Pandispanyamızı soğuyunca ikiye bölüp ıslatıyoruz.evde reçelimiz varsa ki;kayısı reçeli çok yakışıyor sulandırıp kullanabiliriz.ama bu pandispanya öyle yumuşak oluyorki ıslatmaya hiç gerek yok bence.
  • panispanyamıza evvela kestane püremizi sürüyoruz,çikolatalı kremamızdan 1 su bardağından biraz az ayırıp kalanını sürüp katını kapatıyoruz.ayırdığımız kremayla pastayı kaplıyoruzki yapacağımız beyaz çikolatamız daha kolay yapışsın.
  • Esas işlem burada başlıyor işte ; Krokan için şekerimizi kısık ateşte yakıyoruz.yemişlerimizi mermer tezgahımıza döküp üzerine yaktığımız şekeri döküyoruz.soğuduğunda istediğimiz gibi kırıp kullanabiliriz.bunlar üst malzememiz olacak..
  • Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritp temiz mermer tezgahımıza döküyoruz.biraz bekleyip tırtırlı pasta aparatımızla tarıyoruz.çok fazla kurumasına izin vermeden parça parça alıp pastamıza yerleştiriyoruz.üzerinde yeterince kuruyacak.
  • Hazırladığımız krokanlarıda ortasına koyup süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)