Salı, Ekim 28, 2014

Yassı/Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?



Evimizin hemen yanına yeni bir okul yapıldı ve 4'e başlayan büyük oğlum ve anasınıfı öncesi kreşe başlayacak ortancamızı okula yazdırdık.
 
Kısa süre sonra gelecek 3. kardeşimiz sebebiyle evimize 5 dakikalık yürüme mesafesinde olan okula gidip gelmem,onlarla ilgilenmem daha kolay olacak,öğle yemeğine eve gelecek olmaları çocukları kontrol altında tutabilmek annelik görevimi biraz daha iyi yapabilmenin verdiği sevinçten yeni açılan bir okulun ilk dönemlerinin bu kadar sancılı, zor ve kısa da olsa beni ağlama krizlerine sokacağını düşünemedim.
 
Şükürler olsun ki bu hafta normal okul formatına girdik inşallah artık bir sorun çıkmazda rutin hayatımıza döneriz. Ortancamız da okula gittiği için çok mutlu yeni yeni şeyler öğrenmek ona heyecan veriyor bunu her haliyle belli ediyor.
 
Büyük oğlumda öğretmeninden memnun sitedeki arkadaşlarıyla aynı sınıfta olmanın verdiği mutlulukla gidip geliyor.Evlatlar mutluysa ebeveynlerde mutlu oluyor.
 
Rabbim hayatımızdan ruhlarımıza şifa olacak insanları eksik etmesin.Burdan nasıl bağlarım bilemiyorum ama tarihe bir not olsun diye yazmış bulunuyorum :)

Taş kadayıf her zaman bulunmuyor maalesef yada bizim burada bu böyle..bu yüzden aldığımda çokça alıp yapıp ailecek bol bol yiyoruz,var mı geleneksel tatlılar gibisi...
Yapımını kayınvalidemden öğrendim dedim ya ailecek çok severiz diye :) yanına da bol köpüklü bir kahve ohhh değmeyin keyfimize :))

 Yassı-Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

malzemeler;
  • 1 Kg Yassı-Taş Kadayıf
  • 5 Adet orta boy Yumurta
Şerbet İçin;
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 2.5 Su Bardağı Su
  • Çeyrek Limon Suyu veya 2 Adet Limon Tuzu
Yapılışı;
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz soğuması gerekli; Su ve şekeri tencereye alıp ocağı açıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynamasını sağlayıp limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  3. Geniş bir tavaya sıvıyağı döküp kızdırın.
  4. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın ve hafif çırpın.
  5. Kadayıfları arkalı-önlü yumurtaya batırıp kızgın yağda iki tarafını da renk alana kadar kızartıyoruz. 
  6. Soğumuş şerbeti geniş bir kaba alıp kızarttıklarımızı şerbete koyup biraz bekleyin ve sonra ayrı bir servis tabağına alın.
  7. Bütün kadayıfları aynı işlemden geçirin.
  8. Üzerini dilerseniz kaymak dilerseniz cevizle süsleyip servis yapın.


2 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)