Herkese Merhaba Sevgili Dostlar;
İncir sever misiniz? Ben, taze /kuru farketmez inciri çooookk severim.Kimisi içindeki çekirdekli kısmı sevmese de yerken çıtır çıtır yapması beni mest eder.Tezgahlara yeni geldi kilosu 3 tl'den, Eylül'de daha da düşer fiyatı ama ben dayanamayıp aldım ve gece yarısı bile olsa reçelimi yaptım :)
Kurusununda reçeli nefis olur fakat tazesi hem daha ekonomik hem daha lezzetli geliyor bana.İncirler pişince dağılıyor tane tane kalmıyor ama bence bu reçele lezzet katan bir özellik:)
Her hafta halk pazarından 1 kilo alıp yarısını tüketip kalan yarısını tekrar reçel yapasım var ; taktımmı takıyorum ben :))
Taze İncir Reçeli Tarifi;
- 1 kg. Taze-Olgun İncir
- 1 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Şeker
- 1 Adet Çubuk Tarçın
- 2-3 Adet Karanfil
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu yada 1 Adet Limon Suyu
yapılışı;
- İncirleri dikkatlice dağılmadan soyun ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 'e kesip tencereye koyun.
- İncirlerin üzerine suyu tarçını,karanfili ve şekeri ekleyin ve reçel kıvamını alana kadar pişirin.
- KIVAMI ANLAMAK İÇİN KONTROL YÖNTEMİ; Ben 1 çay kaşığı pişen reçelden alıp düz pasta tabağına damlatıyorum ve tabağı ileri geri hareket ettirip eğer su gibi akmayıp yerinde duruyorsa kıvama geldiğini anlayıp ocağı kapatıyorum.
- Limon tozu VE tereyağını ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Sıcakken kavanozlara dikkatlice doldurun kavanozları kalın bir mutfak beziyle tutarsanız eliniz yanmaz.
- Kavanozları ters çevirip soğutun eğer reçeli hemen kullanacaksanız soğuduktan sonra da muhafaza edebilirsiniz.
- Afiyetler Olsun...
SALİHACIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ,HİÇ DENEMEDİM AMA GÖRÜNTÜ BENİ MEST ETTİ..EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM..SEVGİLER..
YanıtlaSilbende çok severim eline sağlık:)))
YanıtlaSil