Pazartesi, Ağustos 11, 2014

Kabak Bayıldı~2 -farklı versiyon-

 
 
 
 

Merhaba Sevgili Dostlar,
 
Ne güzel bir hafta değil mi? Sabah kalkar kalkmaz derin deriinnn nefes alalım, gülümseyelim, gün içinde dik duralım, her halükarda halimize şükredelim,ne olursa olsun iyi düşünelim, herşeyi-herkesi sevelim; işte mutlu olmanın anahtarları,mutlu olan kişi etrafını da mutlu eder; gülümsemek sünnettir arkadaşlar çünkü bulaşıcıdır, sevgiyi yayar iyi niyetleri pekiştirir...Hafif beslenmek de ruha iyi gelir.Mide tıka basa dolmazsa ruhda rahat eder bedende..
 
Aslında yıllardır aklımda olan fakat hayat telaşı denen zaman yiyici yüzünden hep ertelediğim ''Sade -Doğal Yaşamak'' fikrimi 3. çocuğumu beklerken hayatıma yedirmeye karar verdim erteledikçe zaman geçiyor zaman geçtikçe de yaşlanıyoruz...Sağlığımız hızlı yaşam yüzünden elimizden kayıp gidiyor hem ruhumuza hem bedenimize hem sosyal hayatımıza sade bir yaşam lazım...Hayatımı sade yaşama adapte etmeye çalışırken oluşturduğum reçeteleri benim gibi düşünen ama bir türlü uygulamaya sokamayan dostlarım içinde paylaşmayı istiyorum..
 
Hafif beslenmek demişken yaz mevsiminin en hafif yemeklerinden birini paylaşmak istedim sizinle;Kabak domates ve dereotu lezzet üçgeni :)))
 
 
 
 
tarif için teşekkürler incimincim :)))
 
malzeme;
  • 1 Kg. Kabak
  • 4 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Domates
  • 3 Adet Kuru Soğan
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
yapılışı;
  1. Kabakları yıkayıp çatalla tırtıklıyoruz ve dibinden 2 cm bırakarak boyuna kabağın büyüklüğüne göre 2 veya 3 'e kesiyoruz.
  2. Soğan,domates,sarımsak,dereotunu ufak kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir kasede karıştırıyoruz tuzunu ayarlayıp kestiğimiz kabakların aralarına doldurup tencereye diziyoruz.
  3. Kabakların üzerine yağ gezdirip hiç su ilave etmeden orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Kabaklarımız çok çabuk pişeceğinden gözümüz üzerinde olsun ve genellikle su salan kabaklar eğer su salmadıysa yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
  5. Zeytin yağlı olduğundan soğuk servis yapma ve üzerine biraz daha dereotu serpmek lezzetine lezzet katacaktır.
 
 

2 yorum:

  1. bizim tarafgda buna alttan doldurma derler daha gecenlerde yaptı annem çok lezzetli bir yemek elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. PATICANLISINI ÇOK YAPARIM AMA KABAKLI HİÇ DENEMEDİM..HEMEN NOT ALIYORUM,İLK FIRSATTA YAPILACAK..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..SEVGİLER..

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)