Mübarek Ramazan-ı Şerifi yarıladık sayılır sosyal ağlarda kutlamıştım ama buradan yazma fırsatım olmadı maalesef kalan günleri daha şuurlu geçirmek niyazıyla diyerek yemeğimize geçelim.
Ramazanın ortaları sıcak geçiyor bu sebeple yemekler az ama doyurucu yemekler seçmek annelerin lehine :) Bu pilavda benim yorgun veya vakit kısıtlığında yaptıklarımdan yanına çorba salata tamamdır :))
malzemeler;
- 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
- 300 gr. Dana Kuşbaşı Et
- 3 Su Bardağı Et veya Sebze Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı+1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
yapılışı;
- Pirinci bir kaseye koyup biraz tuz serpip üzerine sıcak su döküp; su oda sıcaklığına düşene kadar tutun.
- Etleri düdüklüde yada tencerede haşlayın.Haşlama suyunu kenara ayırın bu pilavımızın suyu olacak.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyup arpa şehriyeleri renkleri altın rengi olana kadar kavurun.
- Pirinci süzüp yıkayın ve şehriyelerin üzerine ekleyip kavurmaya başlayın.Kavurma işlemi pilavın güzelliği ile doğru orantılıdır.Pirinçler şeffaflaşıp kaşıkla karıştırırken tane tane dökülmeye başlıyorsa suyu dökme vakti gelmiştir.
- Bu arada etleride ekleyin ve tuzunu ekleyip suyu dökün ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatın.Su kaynamaya başlayınca da ocağı kısın.
- Ben pilavın kapağını açamam pilavı dinlerim çıtır çıtır sesi geliyorsa pilavımız olmuş demektir.Ocağı kapatıp 20 dk dinlendirin.
- Afiyet olsun.
Harika. Çorba sonrası tek çeşit olarak bile yenir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaliha'cığım özletme kendini ;) Ellerine sağlık canım benim. Hem besleyici hem de sağlıklı bu güzel pilav iftar için harika. Öptüm çok.
YanıtlaSilNefis bir pilav olmus canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
Salihacım çok nefis bir pilav olmuş,ellerine sağlık.Afiyetle..
YanıtlaSil