Bu yemeği bilmeyen yoktur sanırım ama bir özelliği var :)) küp kesilmesinden dolayı bereketli olması :))
Genelde iri kuşbaşı kesilerek yapılan bir yemektir kereviz yemeği çünkü kereviz çok çabuk piştiğinden iri kesilmesi daha mantıklıdır bu yemeğim ise az kalan sebzelerden bereketli bir yemek çıkarma çabası :))
malzemeler;
- 2 Adet Kereviz (beniz azdı fakat siz malzemeleri orantılı olarak çoğaltabilirsiniz)
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Adet Portakalın Suyu
- Yarım Limon Suyu
- Bütün malzemeleri ufak küp doğrayın.
- Sırasıyla soğan havuç patates en üste kerevizi dizip portakal ve limon suyunu tuzunu ve yarım bardak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Malzemeler ufak olduğundan çok çabuk pişen bir yemek olucaktır..
Bu kereviz pek şık olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilelinize sağlık ben sadece yoğurtlu salatasını seviyorum nedense alışamadım yemek gibi pişenlerine sunumu çok beğendim sevgilerimle :)
YanıtlaSil