Brüksel lahanası hem yapması kolay hemde lezzetli bir sebze. Dikkat edilmesi gereken nokta sap kısımları kesildiğinde yine sap kısmına çarpı şeklinde bıçakla çentik atılıp sirkeli suda 5 dakika bekletmek...Bol limonlu minik minik köfteli bu sebze oldukça besleyici denemenizi tavsiye ederim..Sıra çok farklı bir salatasını denemede :))
malzemeler;
- 1 Paket Brüksel Lahanası
- 300 gr. Kıyma
- 2 Adet Ufak Soğan
- 1 Adet Kurumuş Ekmek
- 1 Yemek Kaşığı Un
- Tuz,Karabiber, muhakkak birazcık kimyon :)
- 1 Adet Havuç
- 1 Yemek Kaşığı +1 tatlı kaşığı Domates Salçası
- 3 Su Bardağı Su
Yapılışı;
- 1 Adet soğanı rendeleyin kıyma ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve baharatlarla birlikte yoğurup misket şeklinde köfteler hazırlayın ve üzerlerine un serpin ve sallayın...
- Diğer soğanı yemeklik doğrayın sıvıyağda kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 2-3 dk kavurun,süzdğünüz lahanaları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Suyu ilave edin karıştırın ve kaynamasını bekleyin.
- Su kaynayınca köfteleri ekleyin ve köfteler pişene kadar 10 dakika pişirin.
- Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)