Çoğu kişinin pişerken ki kokusundan ve tadı dolayı pişirmediği sebzedir karnabahar fakat farklı pişirme teknikleri ve malzemelerle tercih etmeyenlerin bile seveceği hale getirebiliriz.Biz zeytinyağlısını bile severiz ama karnabaharın içine kıyma girince tadı çok lezzetli oluyor.Karnabaharı birde kıymalı deneyin bayılacaksınız.
Malzemeler;
- 1 Adet orta boy veya Yarım kg. Karnabahar
- 350 gr.Orta Yağlı Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkayın ve her sebzeye uyguladığımız yöntemi yani sirkeli suda 5 dk bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyıp 5 dk.kadar kırmızılıkları gidene kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin salçayı iyi kavurursanız yemekğiniz daha dayanıklı olur.
- Suda beklettiğiniz karnabaharlari durulayıp yemeğe ekleyin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatıp karnabaharları arada kontrol etmek kaydıyla yumuşayana kadar pişirin.
Kıymasız hiç denemedim....Brokoliyide aynı bu şekilde kıymalı pişiriyorum.Çok leziz oluyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerden biridir sevgiler...
YanıtlaSil