Havuçlu cezeryeyi tahtından edecek nefasette bir lezzet. Ben genelde balkabağı tatlısından arttırdıklarımdan yapıyorum :) Kıvamını ele alınıp yuvarlanacak kıvamda olması kafi...içine ekleyeceğiniz baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben bol tarçın ekliyorum tarçın tazeyse bolca ekleyin eğer taze olmazsa acılık verebilir o zaman az ekleyebilirsiniz. Balkabağına eklemeye bayıldığım başka bir baharat toz zencefil ama seçim size kalmış..
Yani bizde kabak tatlısı 2. güne kaldıysa hemen cezeryeye dönüştürülüyor :))ben sabah kahvesine gelen komşularıma kahve yanında ikram ediyorum. Çok yakışıyor çok....
Malzemeler;
- 2 Dilim Balkabağı
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1,5-2 Paket Petibör Bisküvi
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- Yarım Bardak Çekilmiş Fındık veya Ceviz
- etrafını bulamak için hindistancevizi
- Balkabağını temizleyip doğrayın ve üzerine şekeri döküp pişirin.
- Pişen kabağı çatalla veya eziciyle ezin bisküvi,baharat ve fındıkları ekleyip yoğurun.
- Elinize alıp yuvarlayın sonra Hindistan cevizine batırıp her yanını bulayın.
- Dilediğiniz şekilde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
hoşgeldiniz:)