Pazartesi, Ağustos 13, 2012

Gerçek Tiramisu Tarifi


Eşimle bizim bir cheesecake  bir de  tiramisu sevdamız  vardır,her türlü tatlının önüne geçer, bu sevda başka bilen bilir..Hafif bi o kadar da lezzetli olmaları tercih sebebimizdir…
Mascarpone’nin zor bulunmasından mıdır yoksa fiyatından midir bilemiyorum  ama  her türlüsünü denediğim  tiramisunun gerçeğini  hiç denememiştim…Cafe ve benzeri yerlerde  yemeğe çekiniyorum çünkü biliyorum ki gerçek tiramisu likörle yapılıyor ve içkinin olduğu yerde ben yokum.
Geçen haftalarda Ziko bizi iftara çağırdı ve deyim yerindeyse ustalığını konuşturdu.Ben hayatımda böyle lezzetli dalyan köfte ve püre yememiş böyle şık sunumlu bir sofraya daha oturmadım…Pürenin nesi var demeyin hindistan cevizliydi ve şam fıstığıyla sunum yapılmıştı…Gecenin sonunda bize cafe latte ve tiramisu ikram etti. Öyle lezizdi  ki  bir an cheesecake sevdamın önüne geçti desem yalan olmaz.
Aslında resmi daha farklı çekmek isterdim ama istedim ki o yediğimiz leziz tatlının bi anısı olsun,resim ertesi gün çekildiği için her ne kadar dikkatli bir şekilde eve getirsemde deforme oldu ama çook lezizdi çoookk....

Ziko'cum Avrupa'da doğmuş büyümüş evlenip Türkiye'ye gelmiş ama hala sık sık dışarıya gider, Avrupa seyahatleri yapar çeşitli ülkeleri görüp kültürlerini öğrenir.3 dil bilir ve Avrupa yemek ve yaşam kültürüne oldukça hakimdir.Gerçek tiramisunun çiğden yapıldığını fakat türklerin bunu pek benimsemediğini bana anlattı malzemelerin muhakkak labne değil mascarpone,nescafe değil filtre kahve olması gerektiğinide..Fakat o bize pişirerek yapmış içindeki yumurta sarılarından dolayı..Yakın zamanda beraber ramen,noddle ve suşi yapacağız :)) Bakalım nasıl tarifler gelicek :)) bekleyin :))

Malzemeler;
·        3 Su Bardağı Süt
·        2 Çay Bardağı Şeker
·        1 Çay Bardağı Un
·        2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
·        2 Adet Yumurta Sarısı
·        1 Paket Vanilya (vanilya çubuğunu ikiye kesip içindekileri kullanabilirsiniz veya limon kabuğunu incecik rendeleyebilirsiniz)
·        250 gr. Mascarpone Peyniri
·        2 Su Bardağı Filtre Kahve (süzülmüş)
·        1 Paket Kedidili
Yapılışı;
1.     Süt,şeker,un,yumurta sarıları,nişasta ve vanilini tencereye koyup önce karıştırın sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2.     Ocaktan alıp ılıttığınız kremaya Mascarpone’yi ekleyip iyice çırpın.
3.     Kedidillerini süzdüğünüz filtre kahveyle ıslatın ama sadece bir tarafını ve ıslatırken kahvenin içinde çok tutmayın.
4.     Servis tepsinize önce kedidillerinizi dizin üzerine kremayı sürün.2. kat kedidillerini alt kattakilerin tersi istikamette dizin bu kesilirken düzkün kesilmesini sağlıyor.2. kat kedidillerinin üzerine kremayı sürüp dolaba kaldırın.
5.     Serise yakın zamanda üzerine kakao serpip tercihen kahveyle ikram edin..
6.     Afiyet olsun…



15 yorum:

  1. bende çizkek ve tiramisu delisiyi,üstelik tatlıyla pek aram yoktur,ilk fırsatta birde böyle deneyeyim,yapnın eline sağlık sizlerede afiyet olmuş canım...

    YanıtlaSil
  2. Bende tiramsu ya bayılırım.. Bu arada çilekli cheesecake ni yaptım. Teşekkürler. Blogumda yerinin aldı bile

    YanıtlaSil
  3. MERHABA 2. KAT KEDİ DİLİNİDE KAHVEYLE ISLATICAKMIYIZ ACABA ?

    YanıtlaSil
  4. Gerçek bir tiramisunun yeri başkadır..Lezzetini tahmin edebiliyorum..arkadaşınızın ellerine sağlık..yalnız dalyan köfteyle püreyide çok merak ettim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. harika bir görüntü.....keşke püre ve dalyan köfteninde resimlerini çekseymişsiniz.....hindistan cevizli ve fıstıklı püreyi merak ettim şimdi...:))).....

    YanıtlaSil
  6. TİRAMİSU MU? mMMM BAYILIRIM. ENFES GÖRÜNÜYOR . AFİYET ŞEKER OLSUN :)

    YanıtlaSil
  7. Lezzeti bol blog arkadaşımdan duydum ıglo nun yemek kursuna katılmaya hak kazanmışsıın...Vallahi ne diyeyim imrendim..

    YanıtlaSil
  8. Saliha'cığım ,arkadaşınızın ellerine sağlık.Görüntü süper, bende mascarpone peyniri kullanıyorum.İnanılmaz oluyor.Ama İtalya'ya bir seyahatimde 3-4 tatlının yapıldığı bir workshopta bulunmuştum.Maalesef gerçek tiramisuda hiç pişirme yoktu, tabii ki ben orda gördüğüm tiramisu için söylüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bende tiramisu ve cheesecake hastasıyımdır. Mmmm nefis görünüyor tiramisu. Arkadaşının ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. öyle bir anlattın ki canımız çekti dogrusu:))

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik arkadasinin salihacim, ama laf aramizda gercek tiramisu da krema pisirilmez ;) pismemis krema ile yapilir gercegi ;)

    YanıtlaSil
  12. adsız eve ıslatılacak...kızlar cok tesekkurler....Yasocum aramızda kalsın ama ben bılıyorum fakat turkler boyle sevıyor :))

    YanıtlaSil
  13. Süper olmuş. Ellerine sağlık olsun...
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  14. hakikaten tammm orjinal olmuş :) yapanın ellerine sağlık diyelim biz de...

    YanıtlaSil
  15. tiramisu harikadir ben de cok severim.bir sorum olucak konuyla alakasiz tam kivaminda ve kabarmis keki nasil yapiyorsunuz pandispanyayi da?puf noktasi nedir?20 dk firini acmiycaksin falan faln.hersey super oluyor fakt kek firindan cikincaaa tepsiye yapisiyor.ne yapmaliyiiiim cok sinirleniyorum cok.BEN ECE

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)