Perşembe, Nisan 05, 2012

Şeritli Burma Poğaça

şeritli burma poğaça (2) by saliha.erozan_binbirçeşni

Pazar sabahı erkenden kalkıp akşam not aldığım poğaça tarifini uygulamaya koyuldum kahvaltı masası hazırlandığında evi miss gibi kokular sarmıştıYediğimiz en güzel poğaçalardan biri olarak not alındı kendileri,ailecek şekli ve lezzetine tam puan verdik.Bu hafta içi beslenme kutusuna koyuldu,ikindi vakti ders çalışma eşliğinde süt ile yenildi ve Emir'e öğün olarak taze sıkılmış meyve suyuyla verilde kısacası çooook sevildi :))
Tarif için Cahide&Jibek'e çok teşekkür ederim sayfalarına girince içim açıldı ve birçok şey öğrendim daha denencek bir sürü tarif not aldım bu güzel siteden...


SİMİT TADINDA BURMA POĞAÇA; -Cahidejibek.wordpress.com'dan alıntıdır-
Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1.5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 5.5 Su Bardağı Un
  • 1 paket İnstant Maya
Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
  • Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
  • Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
  • Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

25 yorum:

  1. Merhaba,

    Görüntü Harika,
    Tarifinide paylaşmanızı bekliyorum.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. MMM PUF ŞEKİLLİ HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  4. ben de bugün yaptım bu poğaçadan ve resimlerini şimdi makinadan aktarıyordum. gerçekten güzel lezzetler..

    YanıtlaSil
  5. Bunu hemen yapacağım,vallahi tam mideler zil çalarken bu konmazdı yani,ellerine sağlık saliha hanım'cım...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık,başına sırmalı yağlık diyeceğim şimdi ama bu tarif tamda yemek vakti mideler zil çalarken konmazki,bayıldım,bayıldım,bayıldım başka bişey demiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık nefisss görüntüs üper,tamda bana hazırlanmış gibi çay da var hemen geldim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bir süredir diyetteyim, malum kış fazlalıklarından kurtulmak lazım. Böyle güzelliklere de ancak ekrandan bakıp yutkunmakla kalıyorum. Ellerine sağlık canım. Cahide ve Jibek'in tariflerini ben de beğenerek takip ediyorum. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. resim muhteşem poğaçada öle görünüyor nacizhane size önerim blog yazılarınızı biraz büyük tercih etseniz daha rahat okuyablirz :)

    YanıtlaSil
  10. aynısını ben milföy hamurundan şeritler keserek yaptım harika olmuştu, tabi hamurunu kendimiz yaparsak daha sağlıklı olur benimki biraz tembel işi olmuş ellerine sağlık hayırlı cumalar:))

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık çok değişik bir katlama olmuş ama hamuru iyice kesince kıvırırken açılmıyormu merak ettim doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. canim yaaaa sende gordugum pogacalari denemek istiyorum hrp gecenlerde denedim ve herkes cok begendi.ellerine saglik bu da harika gorunuyor.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  13. hepınıze cok tesekkurler,u.aydin ellerıne saglık canım,özden açılmıyor canım..

    YanıtlaSil
  14. çok güzel görünüyor,poğacaya hiç hayır diyemem bunun şeklide çok güzel olmuş.Eline sağlık.Bende beklerim:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. bi saat fotoğrafın profesyonnelliğine heyran kaldıktan sonra tarifi okudumki gayet emekli bşey eline sağlık cnm denemek isterim...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. canım harika görünüyor...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. bu blogla çok geç tanıştım :((( ellerinize sağlık..çık değişik tarifler var.Bende yeni katıldım aranıza bır bakın ıstersenız

    YanıtlaSil
  18. Salihacığım bunlar ne böyle ayol işin yok mu senin, nerede uğraştıracak tarifler varsa bulup bulup koyuyorsun bloğa moralim bozuluyor..şaka şaka benim arızalı ellerime göre değil ama görüntüsü harika olmuş ellerine sağlık. kişiye özel kupkek figürlerde ayrı bir güzel olmuş .. benim figürüm nasıl olurdu merak ettim doğrusu.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Poğaça her zaman kurtarıcı,sabahları okula giderken bazen mutfakta açtığım bir kapağın altından çıktıklarında onları daha bir çok sevdiğimi hissediyorum:-)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Salihacım, ben bunların şekline bayıldım.İyi ki kestikten sonra resimlemişsin, yapıp evdekilere tattıracağım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. Salihacım bu poğaçanın görüntüsüne bayıldım, ne güzel olmuş bu böyle! Ellerine sağlık canım, değişik bir sunum olmuş.

    Arasına peynir, kaşar peyniri de konulur mu acaba? pişerken arasından sızma ihtimali olabilir mi?

    YanıtlaSil
  22. Nazifecim koyulabılır veya piştikten sonra ıkıye bolunup koyulup yenebılır denemek lazım ben bıdahakı denememde senın dedıgın sekılde yapıcam :))sevgılerımle ayrıca hosgeldın:DDDD

    YanıtlaSil
  23. maalesef cahide hanımın bu tarifi kendisinden bi sene önce aşagıdaki linkte yayınlanmış. ama beni iftira atmakla suçlayan kendisi yorumlarımı göstermiyor ve her nedense bu orjinal şekli 54 kişi beğenmemiş sitesinde ama yorum hiç yok. kimseyi takip etmemesi manidar. duyarlı olacagınızı umarım. link:
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html

    YanıtlaSil
  24. sürekli emek hırsızlıgından bahseden cahide hanım beni de iftirayla suçluyor." yorumu size bırakıp sadece linki veriyorum:
    http://www.angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html



    YanıtlaSil
  25. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...seklı gıbı tadıda emınım süper olmuştur...sayfanı yenı kefettım...takıbe aldım senı..bende beklerım sayfama memnun olurum...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)