Perşembe, Mart 22, 2012

Kış Çorbası - 2



 


Protein ve karbonhidrat değerleri son derece yüksek olan bakliyatlar hazmı kolaylaştırıcı,mideyi yumuşatıcı sıcacık çorbalara dönüşüverir, özellikle soğuk havalarda içimizi ısıtır vücudun direncini kuvvetlendirir:)).(Bahar geldi havalar ısınıyor resmini 1 ay önce çektiğim,kış boyunca sık sık yaptım bu tarifi çoook önce paylaşmalıydım aslında)
Evde 2 tane çocuk olunca paylaştığım tarifler genel olarak çocuklara yönelik oluyor.Çocuklar için hazırlanan besinlerin büyük çoğunda beslenme kalitesi adına mevsim ayrımı olmuyor zaten..Çocukların sayesinde düzenli ve vakitlice yemeyi de öğreniyor herşeyin sağlıklı ve besleyici olanı tüketiyoruz çocuklar hayatı düzene sokuyor bir bakıma :))
Bakliyat çorbası yaparken, kıvamı koyu gelen çorbaları sıcak suyla açıp 5 dk. daha kaynatmanız kafi gelecektir.Eğer çorbanın yağı fazla kaçtıysa kıvırcık veya marul yaprağını içine daldırıp çıkarın fazla yağı alacaktır ikinci bir yöntemse dolapta yemeği 1-2 saat dinlendirip üzerinde donan yağı kaşıkla alıp atabilirsiniz ben böyle yapıyorum:))
Siz havaların ısındığına bakmayın bu besleyici ve direnç arttıran çorbayı deneyin derim.İşte size sağlıklımı sağlıklı nefis bir çorba..afiyetler olsun...
Size danışmak istediğim birşey var; Butik pasta ve kurabiyelerimi paylaşmaya sıra gelmiyor maalesef :( yemek arşivi o kadar dolu ki...Bende ayrı bir blog mu açsam acaba dedim? Siz ne dersiniz ayrı bir sayfa açayım mı?

Malzemeler;
·         Yarım Su Bardağı Haşlanmış Nohut
·         Yarım Su Bardağı Haşlanmış Barbunya
·         Yarım Su Bardağı Pilavlık Bulgur
·         Yarım Çay Bardağı Pirinç
·         Yarım Çay Bardağı Zeytinyağ
·         2 Yemek Kaşığı Un
·         1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
·         1 Çay Kaşığı Fesleğen
·         1 Çay Kaşığı Pulbiber
·         7-8 Dal Kıyılmış Maydonoz
·         Tuz,sıvıyağ
·         2 Diş Dövülmüş  Sarımsak
·         3 Su Bardağı Tat Domates Suyu  veya  2 Yemek Kaşığı
·         3 Su Bardağı Et suyu

Yapılışı;
1.       Sıvıyağda sarımsağı kavurun.Unu ekleyip kavurmaya devam edin.Hemen domates suyunu ve et suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.Eğer  salça kullanacaksanız salçayı yağda kavurun.Unu ekleyip Kavurmaya devam edin.Suyu ve nohut,barbunyayı ekleyin.
2.       Kaynayınca haşlanmış barbunya,nohutu ekleyin ve üzerini geçecek su sarımsak ve fesleğen nane,pulbiber ekleyip pişmeye bırakın bulguru tuzu da ekleyip 5 dk. daha pişirin.Pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve servis edin..

2 yorum:

  1. Salihacım, bu yok yok çorbası olmuş, müthiş.Çokta besleyici, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok guzel bır corba olmus sıcacık ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)