Salı, Mayıs 08, 2012

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması by saliha.erozan_binbirçeşni
Hamur Kızartması, a photo by saliha.erozan_binbirçeşni on Flickr.



Yaz geldi bahçe,balkon hatta piknik sefaları başladı J çok çabuk bişiler yapmam gereken zamanlarda bu kızartmayı yapıp yanına yoğurt-mayonez sosla,reçelle ya da domates-salatalık ikilisiyle servis edip bahçemize çıkıp keyif yapıyoruz J şık sunumlar için hamuru çeşitli kalıplarla kesebilirsiniz..

Çocukluk hayalimdi bir dergide yemek yazarı olmak.İşte bu hayalime bir adım atarak bu ay itibariyle Tuz Biber dergisinde yazmaya başladım, yepyeni bir heyecan benim için.Tariflerim yoğunluğum sebebiyle bu ay az ama gelecek sayıda çok farklı lezzetler paylaşmayı düşünüyorum okuyucularımızla J

Tuz Biberde yayımlanan tariflerimden biri de bu nefis hamur kızartması ;









Hamur Kızartması;

Malzemeler;

·       2.5 Su Bardağı Un

·       1 Adet Yumurta

·       2 Yemek Kaşığı Yoğurt

·       1 Tatlı Kaşığı Karbonat

Kızartmak için;

·       Sıvıyağ

Yapılışı;

1.        Un,yumurta,yoğurt,tuz ve karbonatı derin bir kabta yoğurun.Hamur ele yapışmayan fakat çok da sert olmayan bir kıvamda olmalı.

2.      Elde ettiğimiz hamuru unladığımız zeminde merdaneyle açalım ve dilediğimiz kalıpla veya hamur ruletiyle kesip kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.

3.      Kızartırken dikkat etmemiz gereken şey hemen kızardığından hamurun başından ayrılmamakJ)

4.      Afiyetler olsun..

3 yorum:

  1. tam acıkma saatinde harikasınızz..ellerinize sağlık..hafta sonu kahvaltıları için de güzel fikir...ayrıca tebrik ederim saliha hanım..bu kadar başarı ve bu alçak gönüllülük boşa çıkmamalıydı zaten..

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık.... nefissssss gözüküyor... Hatice Ablan...

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun saliha hanım;tanışmak nasip olmasada ben sizi uzun zamandır takip ediyorum;başarılar ...bu arada kopya çekiyorum izninizle;arkadaki tren kızımın treninden ;bizim resimlerinde arka planını süsleyecek ileriki zamanlarda pek beğendim hoş olmuş:) sevgiler
    _firuze_

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)