Cumartesi, Ocak 17, 2009

~~ ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ ~~



ŞEKER TADINDA SAĞLIK....



ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ;

Malzemeler;

· 1 kilo havuç
· 1 orta boy soğan
· 2-3 servis kaşığı zeytinyağ
· 1 tatlı kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 bardak ılık su
· 1 yemek kaşığı limon suyu _isteğe bağlı



Yapılışı;



1. Havuçları soyup,yıkayıp,doğrayın.
2. Soğanı doğrayıp tencerede ısınmış yağda kavurun.
3. Havuçları ilave edin ve biraz kavurun.
4. Suyu,şekeri,tuzu isterseniz limon suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.




NOT;

& bebek ve süt dönemi çoçukları için çok faydalı ve hayır demiyecekleri bir yemek.Bebeklere ezerek verebilirsiniz.

& isterseniz bütün malzemeleri çiğden ekleyip , bu şekilde pişirebilirsiniz.Çok daha lezzetli oluyor.
& bu sefer pirinç kullanmadım ama genelde kullanırım ayrı bir lezzet katar,pirinç yerine bulgurda olabilir.
& biz özellikle Z.yağlı pırasa ve havuç yemeğini limonlu severim, pişerken eklemesem bile yerken bol bol sıkarız.Tavsiye ederim.

19 yorum:

  1. Çok leziz olmuş,içine pirinç koyup pişiriyorum bende...
    Çocuklar pişmiş halini sevmiyor ne yazık ki,çiğ veriyorum bende,kıtır kıtır yiyorlar...
    Havuç ailesiyiz diyebilirim:)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım hiç denemedim ama denenmeye değer bir görünütüsü var:))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten hiç aklıma gelmezdi canım.ellerine sağlık.denemeli...

    YanıtlaSil
  4. mmmmmmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık şifa olsun yiyenlere:)

    YanıtlaSil
  5. süpersin ya z.yaglı birşeyler girsin artık su bogazıma! :D

    YanıtlaSil
  6. Bizde sıklıkla yapıp severek yeriz..Bazende minicik pirinç ekleriz..Ellerine sağlık canım Saliha'cığım..Afiyet şeker olsun..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. Mmm ellerine saglik canim,bende hem bu sekil hemde içine pirinç katarak yaparim gerçekten çok lezzetli oluyor..kendine iyi bak canim,sevgiler..

    http://www.kelebeklisaniyeler.com/

    YanıtlaSil
  8. Havucu cezerye yapimindan baska sicak bir yemekte hic denememistim anlasilan yemegede cok yakisiyor görüntüsü harika cünkü...

    ellerine saglik,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. canım harika barbunayaya pırasaya doğrarımda havuç ,direk havuç yemeği pişirmek aklıma gelmemişti doğrusu.
    Ellerine sağlık.Öptüm seni
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım,hem hafif hem çok leziz bir tarif.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. yaaa uzun bi yorum yazmıştım silindi:(

    Ellerine sağlık
    annemin sık yaptığı lezzetlerden biridir kendisi,evlendim evleneli hasret kaldım

    YanıtlaSil
  12. pelin benımkıde hem yemegını hem çiğden verıyorum..

    fatoş funda deneyın muhakkak cok nefıs oluyor..

    sema tesekurler,

    gökçe,:)))),

    gülcüm,pirinçliside enfes oluyor,

    hurıyecım tesekkurler,

    leziz sofralar,hansacım deneyın enfes oluyor..

    neslıhan tesekkurler canım,

    dılekcım,bana da oluyor bazen yazıyorumsılınıyor:)yıne yaz sen bana yaaaa:))))

    herkese sevgıler ve mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,
    Ne leziz tarifler, ne özenli yemekler ve değişik sunumlar varmış bu adreste. Ayşeciğime uğradığımda buldum adresinizi ve bir daha da kaybetmeyeyim diye kendi linklerimin arasına ekledim sizi,
    tekrar görüşmek üzer,
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Salihacığım ellerine sağlık... Havucu genelde diğer z.yağlılarda garnitür olarak kullandım hiç yemeğini yapmadım... Görüntüsü çok güzel... Bu arada gönüller bir olsun yeterki diyorum (Anladın sen onu :) )

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım,ellerine sağlık çok leziz olmuş,mutlu haftalar öptüm...

    YanıtlaSil
  16. Sağlık fışkırıyor, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. bayıldım harıka gorunuyor canım ellerıne saglık sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  18. elinize sağlık, hemen tarif defterime yazdım, deneyeceğim inşallah
    teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)