Cumartesi, Ocak 17, 2009
~~ ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ ~~
ŞEKER TADINDA SAĞLIK....
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ;
Malzemeler;
· 1 kilo havuç
· 1 orta boy soğan
· 2-3 servis kaşığı zeytinyağ
· 1 tatlı kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 bardak ılık su
· 1 yemek kaşığı limon suyu _isteğe bağlı
Yapılışı;
1. Havuçları soyup,yıkayıp,doğrayın.
2. Soğanı doğrayıp tencerede ısınmış yağda kavurun.
3. Havuçları ilave edin ve biraz kavurun.
4. Suyu,şekeri,tuzu isterseniz limon suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
NOT;
& bebek ve süt dönemi çoçukları için çok faydalı ve hayır demiyecekleri bir yemek.Bebeklere ezerek verebilirsiniz.
& isterseniz bütün malzemeleri çiğden ekleyip , bu şekilde pişirebilirsiniz.Çok daha lezzetli oluyor.
& bu sefer pirinç kullanmadım ama genelde kullanırım ayrı bir lezzet katar,pirinç yerine bulgurda olabilir.
& biz özellikle Z.yağlı pırasa ve havuç yemeğini limonlu severim, pişerken eklemesem bile yerken bol bol sıkarız.Tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok leziz olmuş,içine pirinç koyup pişiriyorum bende...
YanıtlaSilÇocuklar pişmiş halini sevmiyor ne yazık ki,çiğ veriyorum bende,kıtır kıtır yiyorlar...
Havuç ailesiyiz diyebilirim:)
Ellerine sağlık...
ellerine sağlık canım hiç denemedim ama denenmeye değer bir görünütüsü var:))
YanıtlaSilgerçekten hiç aklıma gelmezdi canım.ellerine sağlık.denemeli...
YanıtlaSilmmmmmmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık şifa olsun yiyenlere:)
YanıtlaSilsüpersin ya z.yaglı birşeyler girsin artık su bogazıma! :D
YanıtlaSilBizde sıklıkla yapıp severek yeriz..Bazende minicik pirinç ekleriz..Ellerine sağlık canım Saliha'cığım..Afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilSevgilerle..
Mmm ellerine saglik canim,bende hem bu sekil hemde içine pirinç katarak yaparim gerçekten çok lezzetli oluyor..kendine iyi bak canim,sevgiler..
YanıtlaSilhttp://www.kelebeklisaniyeler.com/
Havucu cezerye yapimindan baska sicak bir yemekte hic denememistim anlasilan yemegede cok yakisiyor görüntüsü harika cünkü...
YanıtlaSilellerine saglik,sevgiler...
canım harika barbunayaya pırasaya doğrarımda havuç ,direk havuç yemeği pişirmek aklıma gelmemişti doğrusu.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Öptüm seni
sevgilerimle....
ellerine sağlık canım,hem hafif hem çok leziz bir tarif.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilyaaa uzun bi yorum yazmıştım silindi:(
YanıtlaSilEllerine sağlık
annemin sık yaptığı lezzetlerden biridir kendisi,evlendim evleneli hasret kaldım
pelin benımkıde hem yemegını hem çiğden verıyorum..
YanıtlaSilfatoş funda deneyın muhakkak cok nefıs oluyor..
sema tesekurler,
gökçe,:)))),
gülcüm,pirinçliside enfes oluyor,
hurıyecım tesekkurler,
leziz sofralar,hansacım deneyın enfes oluyor..
neslıhan tesekkurler canım,
dılekcım,bana da oluyor bazen yazıyorumsılınıyor:)yıne yaz sen bana yaaaa:))))
herkese sevgıler ve mutlu pazarlar:)
Merhabalar,
YanıtlaSilNe leziz tarifler, ne özenli yemekler ve değişik sunumlar varmış bu adreste. Ayşeciğime uğradığımda buldum adresinizi ve bir daha da kaybetmeyeyim diye kendi linklerimin arasına ekledim sizi,
tekrar görüşmek üzer,
sevgilerimle
Salihacım
YanıtlaSilmimlendinn:)
Salihacığım ellerine sağlık... Havucu genelde diğer z.yağlılarda garnitür olarak kullandım hiç yemeğini yapmadım... Görüntüsü çok güzel... Bu arada gönüller bir olsun yeterki diyorum (Anladın sen onu :) )
YanıtlaSilSevgiler...
Canım,ellerine sağlık çok leziz olmuş,mutlu haftalar öptüm...
YanıtlaSilSağlık fışkırıyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
bayıldım harıka gorunuyor canım ellerıne saglık sevgılerımle..
YanıtlaSilelinize sağlık, hemen tarif defterime yazdım, deneyeceğim inşallah
YanıtlaSilteşekkürler
sevgiler