Pazar, Temmuz 15, 2007

ENGİNARLİ PİLAV


.
Tarifi Sevgili arkadaşım Mine’de görmüştüm, gördüğüm günden buyana da sık sık yaparım.Tabii şu sıralar tazesi bulunmuyor(semt pazarlarında hala var ama kılçıklılarL),Ben resimdeki pilavımı enson taze enginarlarımla yaptım nefistiler.Konserve enginarlada lezzetli oluyorlar.Mine’ye ne kadar teşekkür etsem azdır.
Eskiden bazı sebzeler lüks adlandırılıyordu.Enginar da bu sebzelerden biri.1.5 yaşından beri enginarı yediriyorum.Biliyorsunuz çocukların yeme-içme yani beslenme alışkanlıkları annelerin elinde.
Çocuklar boş bir defter gibidirler ilk ne yazılırsa o kalır.Küçüklüklerinde nasıl beslenirlerse ileriki yaşlarda da bu devam eder.Sağlıklı beslenmeyi kendi hayatımıza geçirmeliyiz ki evlatlarımızıda bu şekilde büyütelim.



Malzeme:

· 500 gr. Pirinç
· 1 enginar konservesi veya büyüklüğüne göre 6-8 enginar (konserveden 5 ad. çıkıyor)
· 1 demet dereotu
· 5-6 sap taze soğan
· 1 orta boy kuru soğan
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· zeytinyağı (bir bardağın üçte biri kadar)
· tuz, karabiber
· limon (küçük bir limonun yarısı kadar)

Yapılışı:
  • Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Makul süre kadar bekletildikten sonra yıkanıp süzgece alınır.
  • Taze enginar kullanılacaksa; enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Süzgeçten alınan pirinçler bir kaba konur.
  • İçine ince kıyılmış kuru soğan, taze soğan ve dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biraz limon suyu konarak harmanlanır. (taze enginar kullanılacaksa limon suyu yerine haşlama suyundan biraz kullanılır).
  • Teflon tencerenin dibine enginarlar döşenir .
  • Tencereye pirinç ölçüsü ile bir ölçü kaynar su ve tereyağı konur. Üzerine yeşilliklerle harmanlanmış pirinç eklenir ve pişirilir. Pilav demlenince servis tabağına ters çevrilir.
  • Benim pilavım ilkinde ve diğer denemelerimde düzgün çıktı tencereden,acemi şansı işte!

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)