Salı, Haziran 05, 2007

HAVUÇLU , MANTARLI PİLAV




Üşengeçliğimden defterime aktarmadığım,‘’piyano kekin’’ tarif kağıdını bulamadığımdan sırada bekleyen enfes bir pilavın tarifini paylaşıyorum.Tarif Ustam,Oktay Aymeleğe ait.Enfes bir pilav tek başına önden çorbayla bile servis edilebilir.




Malzemeler;
· 2 su bardağı pirinç



1. pirinçlerimizi bire bire ölçüyle veya kendi yaptğımız ölçümüzle tuzlu kaynar suda yarım saat bekletiyoruz.
2. pirinçlerimizi yıkıyoruz ve tencerede kızdırdıgımız yağda kavuruyoruz.
3. tavamızda doğradığımız soğan ve mantarımızı az yağ ilavesiyle kavuruyoruz.
4. kavrulan pirinçlerimizin üzerine tuz ve şekeri serpip,soğanlı harcımızı ekliyoruz.2-3dk.kavuruyoruz
5. daha sonra haşlanmış ve doğranmış havucumuzu,et veya tavuk suyu ekleyip,kısık ateşte 10-15 dk. Pişiriyoruz.
6. suyunu çekipte tencereden çıtır çıtır sesler gelmeye başladığında ocağı söndürüp demlenmeye alıyoruz.
7. en son demlenırken isterseniz ınce doğradığınız dereotunu ekleyebilirsiniz.ben üzerini süsledim.
Afiyet olsun…

· 1 kase konserve veya taze mantar
· 1 sğan
· Dereotu( ben sırf üzerine kullandım)
· 1 buyuk haşlanmış havuç
· Sıvıyağ
· Tuz,şeker,su

Yapılışı;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)