Pazartesi, Şubat 19, 2007

PORTAKALLI,SPANGELELİ KEK


Merhaba;
Bu bizim ilk etkinliğimizJBizde kek çok sevilir ve sık sık yapılır. Aslında etkinlik için farklı bir tarif denemiştim.Fakat fotoğraf konusunda bazı aksilikler geldi başıma ve ben yaptıgım baksa bir tarifi eklıyorumJumarım beğenirsiniz.Ev sahibimiz
www.kekevi.com sahibi sevgili aysenur.Sayfasını bır keksever olarak uzun zamandır takip edıyordum ve ne guzelki;ılk etkinligim aysenura denk geldi…tarif DR.Oetkere ait.

PORTAKALLI,SUPANGLELİ KEK;

Kek için;
  • 1 su bardagı un
  • 100 gr. Margarin
  • ½ su bardagı seker
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1paket vanılın
  • 1 portakal kabugu rendesı
  • 1 cay kasıgı kabartma tozU

Islatmak için;

  • 1 cay bardagı portakal suyu
  • 1 yemek kasıgı tozseker
  • 1portakal kabugu rendesi

Uzerı ıcın;

  • Hazır supangle yada kendınız yapabılırsınız
  • Kendım yaptım supanglemı(tarıfı sevgılı arkadasım pembeli vermıstı bana)


Malzemeler;

  • 4 sub. Süt
  • ½ su b.un
  • 1 su b. Seker
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek k.kakao

Yapılışı;

  • Tencerede sut ve yum.karıstırın,kako ve unu ekleyıp pısırın kaynamaya baslayıncada sekerı ekleyıpkarıstırın.koyulasınca atesten alıp,sogutun

HAZIRLANISI;

  • Margarını mıkserle cırpın,seker,vanılın ve tuzu ekleyıp 2 dakıka daha cırpın
  • yumurtaları teker teker ekleyıp her bırını 30 sanıye cırpın.
  • unu,k.tozunu,portakal k.rendesını ekleyıp kasıkla karıstırın ve orta buyuklukte kare borcama kek karısımını dokun ve ısınmıs fırında 170 de 25 dk pısırın.
  • Portakal suyu,seker ve portakal k.rendesını karıstırın ve fırından cıkardıgınız kekı 5 dk dısarda bekletıp surubu uzerıne dokun ve ıyıce sogumasını bekleyın.
  • Bu arada supangleyı hazırlayın.ocaktan aldıgınızda 5 dk bekletıp kekın uzerıne dokun ve dolaba kaldırın..afıyetler olsun efendım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz:)