Özellikle balık yemeklerinin yanına çoook yakışan bi salata portakallı salata..Mehmet hikmet adını sorduğunda portakallı salata demek biraz zor oldu, yemeyeceklerinden korktum açıkçası ama abi kardeş ;'Anne meyvalı salata yaşasın!!!' dediklerinde yüreğime su serpildi ..Yemeğin sonunda salata bitmişti, içimdeki genç kız; heyyooo başardım salata yenildi diye bağırdı durdu :))
****Salata yaparken dikkat ettiğim 2 nokta var 1.si salatanın sos miktarı 3'e 1 limon oranı 2.si sosu servis yapılacağı zaman eklemek.
malzemeler;
- 1 Paket Maskolin (Akdeniz Yeşillikleri) Salata (bebek ıspanak, bebek roka, frisee, hindiba, radicchio, kuzu kulağı)
- 2 Adet Portakal
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- Yarım Limon Suyu
- Tuz
Yapılışı;
- Yeşillikleri sudan geçirip kurutun.
- 1 Adet portakalın kabuğunu rendeleyin sonra kabuğunu soyup ufak parçalara doğrayın.Diğer portakalın yarısının suyunu sıkın kalan yarısını soyup doğrayın.
- Zeytinyağ,limon ve portakal suyu ve tuzu bir kavanozda iyice çalkalayın.
- Salatayı servis tabağına alıp portakalları ekleyin sosu dökün ve karıştırın.
Denemek lazim eminim nefis oduguna,tesekkürler...
YanıtlaSil