Çarşamba, Ocak 21, 2009

~~ ÇOBAN BÖREĞİ/FIRINDA KAŞARLI,PATATESLİ ISPANAK ~~


Buzdolabında harıl harıl ıspanak arayan ben,ıspanağı hafta içi bilumum çorba,salatada ,krep ve akıtmada kullandığımı hatırladım.Az kalan ıspanağımı da değerlendireyim dedim ve tarif defterlerimi karıştırıp, bu güzel fırın yemeğini buldum.Şiddetle (nasıl bir deyimse bu:)) tavsiye ederim.Hatta; ‘’akşam çaylarının yanına,et ve tavuk yemeklerinin yanına’’ değişik bir garnitür olarak eşlik edebilir.

Tarif,Emine Beder’in Büyük yemek kitabından;



ÇOBAN BÖREĞİ;

· Yarım kilo ıspanak
· Yarım demet maydonoz
· 4 orta boy patates(haşlanmış)
· ¾ çay bardağı sıvıyağ &ben küçük bir çay bardağı kullandım
· 2 yumurta
· 75 gr. Kaşar rendesi & 5 yemek kaşığına tekabül ediyor
· 2 yemek kaşığı galeta unu
· Tuz,karabiber

YAPILIŞI;

1. Ispanakları 3-4 su yıkayıp, en son sirkeli suda 5 dk bekletip süzelim.
2. Tencereye koyup hiç su ilave etmeden kendi suyuyla diriliklerini kaybedene kadar pişirelim.
3. Ilıklaşınca yine süzerek tahtaya alalım ve ince kıyıp bir kaba alalım.
4. İçine haşlanmış patates rendesini, yumurtaları, kaşarı, maydanozu, sıvıyağı ekleyip karıştıralım
5. Fırın kabını yağlayıp galeta ununu serpip, ıspanaklı harcı yayalım.
6. 220derece ısıtılmış fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
7. Fırından alıp ılıtarak ve ters çevirip, dilimleyerek servis yapalım.
8. Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Canım her uğradığımda senden yeni bir şey öğreniyorum.Bu şekilde hiç denememiştim.İlk fırsatta yapmak istiyorum..
    Tekrar teşekkürler..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. diyabetliler içinde tarif verirmisiniz

    YanıtlaSil
  3. Canım benim günaydın harika olmuş çoban böreği ismide çok şık kendiside ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  4. çok hoş görünüyor,çocuklara da ıspanak yedirmek için iyi bir yöntemmiş gerçekten.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. En güzel yemek bu bence..Her gün olsa asla hayır demediğim gibi, başkada bir şey aramam..))Ellerine sağlık tatlı-dilli,maharetli Saliha'cığım..Çok tatlısın çokkkk..Öpüyorum seni ve tatlı oğlunu..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  6. sen ıspanağı kaç kilo alıonki hem krebe çorbaya salataya akıtmaya kullanıp hemide yemek yapıon kı abbovvv hooşşikkk ..

    tarif güsele benzio ama maydonoz beni bozdu ıspanakla yanyana onu koymam doğruya doru ...

    bide şuna takıldım 75 gr rende kaşar 5 çorba kaşığımı edio,kıs ben rendelemeye üşendiğim ve robotuda gene yıkamaya üşemndiğmden ahanda kocaman doruyorum o kaşarlar 700 gram kaşarın yarısı bi yemeğe gidio bende diom bu ne çabuk bitio :))))ıykk utandım kendimden şimdi bari eşime verimde o rendelesin

    YanıtlaSil
  7. Salihacığım tarifin gerçekten çok güzel görünüyor. Emine Beder'in birçok tarifini denedim, hepside birbirinden güzel oldu. Bıraktığın yorumlar için çok teşekkür ederim, sanırım zaman çok hızlı geçiyor :) En kısa zamanda bir merhaba demek için bloguma yazı yazacağım...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor canım.değişik bir lezzet,deneyeceğim.eline sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. canım yaaa süper bir lezzet de şu ıspanak yıkamak bana bir zor geliyor ki sorma gitsin::(((
    ıspanak dahil tüm yeşillikleri yıkamak zulüm yahu::((((
    pratik bir önerin var mı canım acaba???

    YanıtlaSil
  10. Hııımmmm. Tadını tahmin edebiliyorum. Bence de nefis olmuştur.Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. canım
    ellerine sağlık valla ben de biraz ıspanak var ne yapacağımı şaşırmıştım.Senin tarifi hemen deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. çok farklı olmuş canım ellerine sapğlık.

    YanıtlaSil
  13. Pek hoş olmuş bu Saliha'cığım. Anneme yapsam parmaklarını yer kesin!

    YanıtlaSil
  14. bu nefis bir lezzet olmuş canım.ellerine sağlık.çok acaip beğendim bu tarifi..

    YanıtlaSil
  15. Canım SALİŞciğim, öncelikle yolladığın tüm yorumlara,dualarına canı yürekten teşekkürler ediyorum. sağolasın canım.
    ayrıca tarifin enfes..
    sen tam bir temel reis olmuşsun :))))
    ellerine sağlık , seni ve şeker oğluşu sevgiyle öpüyorum.
    sevgiler.. NuNu

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık.Seviyorum ben böyle fırın lezzetlerini,denemeler yapıyorum zaman zaman tabii hepsi uyduruk:)

    YanıtlaSil
  17. canım benim ellerine sağlık...her çeşitini denemişsin..etkinlik gibim olmuş....

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  18. pelincim,bende senden cesaret edemedıgım tatları denemeyı ogrenıyorum..sayfandan lezzetlerı denemeyı sevıyorum ama bı turlu yayınlayamadı...hele gokkusagı gıbı olan kekın enfesti:)

    sevgıler..

    adsız,inş..nıye olmasın yapar yazarım:)

    derya,canımmm tesekkurler,

    yasemın,tesekkurler,evet takla attırıyolar bıze haylazlar:))

    gulcum,benım ıcın dedıklerının mıslı mıslı sende canım,nazık arkadasım benım..cok sagol sevgıler..,

    kız aylın tembel gordum senı:)kalın kalın kesmesene kız kasarı pahalı:P,maydonoz koyma sende kız..guzel oluyo bak pratıkhemıde dene..

    sedacım,sagol,beklıyorum guzel yazılarını..,

    neslıhancım tesekkurler:),

    ilkay bı ıtıraf benımde cok zoruma gıdıyo:S ben yapmadım ama bulasık makınasının on yıkamasında yıkıyanlar varmıs:))))

    pelin,tesekkurler:),

    aysegul cok lezzetlı dene bak..afıyet olsun sımdıden:),

    sema tesekkurler,

    tıjencım,ne yapcaz bız yemıcez ııı cız:))),,

    fundacım begenmene cok sevındım,

    nunuşum gelmısde yorum yazmıs..canımm ne kadar özledık bılemezsın senı..

    dılek senın uyduruklarını bılıyom ben:) onlar uyduruksa benımkıler ne kı?:)

    sevgılı fzehra,ıns.katılmaya calısıcam..,

    adas hosgeldın:)sagol..

    herkese sevgıler saygılar...

    YanıtlaSil
  19. değişik bir tarif, harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)